Yrittäjä ihmettelee tietoja varastetusta tavarasta

Poliisin mukaan Akaan Putken tilat sytytettiin tahallaan

Akaan Putken toimisto- ja varastohallin palo oli poliisin mukaan tuhotyö. Halliin oli myös murtauduttu ja sieltä varastettiin tavaraa.

Akaan Putken toimisto- ja varastohallin palo oli poliisin mukaan tuhotyö. Halliin oli myös murtauduttu ja sieltä varastettiin tavaraa.

LVI-yritys Akaan Putken toimisto- ja varastotilat paloivat Viialassa torstaina 11. helmikuuta. Palokunta sai hälytyksen kello 3.04 aamuyöllä, jolloin 400 neliön halli oli jo kauttaaltaan tulessa. Palon oli huomannut ohikulkija, ja palomiesten tullessa paikalle liekit löivät takaseinän yläosasta.

Halli paloi kokonaan, ja aamulla sen pystyyn jäänyt mutta vaurioitunut teräsrunkokin purettiin miltei kokonaan pois.

Tuli ei päässyt leviämään viereiseen Viialan Leipomon rakennukseen eikä haitannut leipomon toimintaa. Leviämisen estämiseksi palomiehet kastelivat leipomorakennuksen seiniä ja kattoa.

Poliisi tiedotti murtovarkaudesta

Vielä palon jälkeisenä aamuna Akaan Putken toimitusjohtaja Harri Alakahri arveli syyksi sähkövikaa, mutta iltapäivällä poliisi tiedotti, että kyseessä on tuhotyö.

– Tulipalo ei ole selitettävissä sähkölaitteiden oikosuluilla tai muutoin teknisillä vioilla, vaan poliisi pitää varmana, että palo on sytytetty ihmisen toimesta tahallaan. Tulipalosta on aiheutunut satojen tuhansien eurojen vahinko, kertoi rikoskomisario Ossi Kaario poliisin tiedotteessa.

Jo torstain aikana poliisin tutkimuksissa oli varmistunut myös se, että hallin tiloihin on tunkeuduttu voimakeinoin ja että sisältä on viety erinäistä omaisuutta.

Kaasupullon räjähdys vahingoitti yrittäjää

Palavassa hallissa räjähti torstaiaamuyöllä myös kaksi kaasupulloa, ja kuusi kaasupulloa kannettiin ulos. Toisen pullon räjähtäessä Harri Alakahri sai takaraivoonsa pienen haavan, joka teipattiin paikan päällä.

Akaan Putken toimitusjohtaja Harri Alakahri saapui hallille heti kolmen jälkeen yöllä saatuaan Viialan VPK:ssa olevalta kaveriltaan tiedon tulipalosta. Koska halli paloi maan tasalle, Alakahri ei tiedä, mitä sisältä varastetitin. Poliisin mukaan hallista vietiin erinäistä omaisuutta.

Akaan Putken toimitusjohtaja Harri Alakahri saapui hallille heti kolmen jälkeen yöllä saatuaan Viialan VPK:ssa olevalta kaveriltaan tiedon tulipalosta. Koska halli paloi maan tasalle, Alakahri ei tiedä, mitä sisältä varastettiin. Poliisin mukaan hallista vietiin erinäistä omaisuutta.

Alakahrin mukaan työt yrityksen työmailla jatkuvat, mutta muun muassa toimiston ja tietokoneiden tuhoutuminen hankaloittaa työntekoa paljon.

– Onhan se aika surullisen näköinen. Aina olen ajatellut, että eihän peltihalli voi palaa, mutta näköjään voi, Alakahri totesi savuavien raunioiden vieressä torstaiaamuna.

Tiedon palosta Alakahri sai heti hälytyksen jälkeen ystävältään, Viialan VPK:ssa olevalta Miikka Ahoselta.

Aamulla palopaikalla oli myös Harrin isä, yrityksen edellinen vetäjä Seppo Alakahri. Hän teki hallinsa menettäneessä yrityksessä vuosikymmenten uran.

– Harri oli jo täällä, kun hän soitti minulle ja sanoi, että turha rynnistää, kaikki on mennyt mikä on ollutkin. Kun itse tulin paikalle, tämä oli jo täytenä tulimerenä, Seppo Alakahri totesi.

Alakahrien mukaan yrityksen työntekijä kävi hallilla puoli kahdeksalta paloa edeltäneenä iltana eikä huomannut tuolloin mitään epätavallista.

Poliisi ei ole ollut yhteydessä

Valkeakosken poliisilla ei tämän viikon tiistaina ollut asiasta muuta kerrottavaa kuin se, että tutkinta jatkuu. Sitäkään ei kiireeseen vedoten ehditty kertoa, mitä omaisuutta hallilta varastettiin.

Myöskään Harri Alakahri ei tiedä varastetusta tavarasta, koska poliisi ei ole ollut häneen missään yhteydessä.

– Tiedän yhtä vähän kuin kaikki muutkin, ja luin itsekin lehdestä, että sitä epäillään tuhopoltoksi. Minulla ei ole mitään tietoa, mitä sieltä on varastettu, koska koko pirtti paloi maan tasalle, Alakahri kertoo.

Kun poliisit olivat palon jälkeen tutkimassa paikkoja, he kysyivät Alakahrilta, missä pyörätelineen pitäisi olla. – Sen pitäisi olla etupihalla, mutta se oli viety takapihalle ikkunan alle. Varmaan epäilevät, että ikkunasta on menty.

Palomiehet sammuttivat kyteviä raunioita vielä torstaiaamuna. Hallin tulipaloa oli sammuttamassa vakituisen henkilöstön ja vapaapalokuntien yksiköitä Akaasta, Valkeakoskelta ja Lempäälästä.

Palomiehet sammuttivat kyteviä raunioita vielä torstaiaamuna. Hallin tulipaloa oli sammuttamassa vakituisen henkilöstön ja vapaapalokuntien yksiköitä Akaasta, Valkeakoskelta ja Lempäälästä.

Tällä hetkellä Akaan Putki etsii tilapäisiä toimisto- ja varastotiloja muun muassa Viialan entiseltä nahkatehtaalta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?