Sivistysjohtajan mielestä kaupungin tuolit ovat kaikkien tuoleja

Kalustepula vaivaa Keskustan koulua ja palloiluhallia

Peruskorjatussa Viialan palloiluhallissa yläkerran nouseva katsomo on korvattu kahviotilalla. Oikeita kalusteita kahviossa ei ole, vaikka halli otettiin käyttöön jo lähes vuosi sitten.

Peruskorjatussa Viialan palloiluhallissa yläkerran nouseva katsomo on korvattu kahviotilalla. Oikeita kalusteita kahviossa ei ole, vaikka halli otettiin käyttöön jo lähes vuosi sitten.

Viialan palloiluhalli valmistui ensimmäisenä osana Keskustan koulun remonttia viime vuoden helmikuussa. Uudistetussa hallissa ei ole entisen kaltaista katsomoa, vaan pelejä ja muita tapahtumia voi seurata yläkerran uudesta kahviotilasta.

Lähes vuoden käytössä olleessa hallissa ei ole vieläkään kaikkia kalusteita, mikä on haitannut muun muassa A-Volleyn lentopalloturnausten järjestämistä. Toissa lauantaina hallilla pelattiin viiden joukkueen junioriturnaus, ja töitä tarvittavien tuolien ja pöytien saamiseksi tehtiin koko viikko. Haluttuja kalusteita ei saatu, koska kaupungilta viestitettiin, että Keskustan koulun tuoleja ja pöytiä ei saa käyttää.

Sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan kalusteita puuttuu muualtakin kuin hallilta.

– Kaikkia koulun kalusteitakaan ei ole vielä saatu. Tarkoitus on, että palloiluhallille saataisiin mahdollisimman pian vakikalusto, jota seuratkin voisivat käyttää turnauksissa, Oksa kertoo.

Verotuloilla kustannettu ja yhteiseen käyttöön

Sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan seurat eivät voi omin päin käydä hakemassa kalusteita luokista. Kiinteistönhoitajien välityksellä tämän pitäisi Oksan mielestä kuitenkin onnistua.

– Seurojen ja koulun kesken on käytävä vielä keskusteltua, mutta tietenkin oma näkemykseni on, että se, mitä kunta ylipäätään hankkii kunnan kiinteistöön, on kuntalaisia varten. Ovat ne sitten koulukäyttäjiä tai iltakäyttäjiä, samalla lailla ne on verotuloilla kustannettu ja yhteiseen käyttöön.

Etenkin uusien kalusteiden osalta täytyy Oksan mukaan huolehtia siitä, että ne eivät nuhjaannu ja mene rikki.

– Kalusteiden on oltava oikealla paikalla ja asianmukaisessa kunnossa, mutta perusongelma on nyt, että kalusteita ei ylipäätään ole vielä tarpeeksi.

Kairenius vetoaa käyttökieltoon

Kaupungin kiinteistötyönjohtaja Kari Kairenius kertoo, että A-Volleyn turnaukseen tuotiin muualta käytöstä poistettuja pöytiä sekä 24–26 tuolia. Jo aiemmin palloiluhallin tapahtumiin on tuotu tuoleja Hirvialhon koululta ja palautettu ne sitten sinne.

– Ne kulkevat Hirvialhon koulun ja Keskustan koulun väliä, Kairenius sanoo.

Parinsadan metrin päässä oleva Hirvialhon koulu on nykyään samaa Viialan yhtenäiskoulua Keskustan koulun kanssa. Kaireniuksen mukaan Keskustan koulun tuoleja ei saa käyttää, ja käsky on tullut Viialan yhtenäiskoulun apulaisrehtorilta Kaija-Leena Salovaaralta.

– Kyllä se on Salovaaran käsky. Suoraan en ole Salovaaran kanssa puhunut, mutta tieto on tullut eskariopettajien kautta. Siellä on välillä oltu oikein hurjanakin, kun luokassa on käyty, Kairenius sanoo.

Lähempänä ulko-ovea oleva reitti yläkerran kahvioon on vielä pois käytöstä, koska musiikkiluokan ja eteisen välinen tila on Rasin esikoulun käytössä.

Lähempänä ulko-ovea oleva reitti yläkerran kahvioon on vielä pois käytöstä, koska musiikkiluokan ja eteisen välinen tila on Rasin esikoulun käytössä.

Rasin koulun esikoululaiset ovat Keskustan koululla evakossa Rasin kivikoulun ollessa toistaiseksi pois käytöstä. Nykyinen eskariluokka on varsinaisesti musiikkiluokka ja tehty palloiluhallin entisen sisääntuloaulan ja kahvilan paikalle.

Eskariluokassa on Kari Kaireniuksen mukaan oppilaiden henkilötietoja ja papereita, minkä vuoksi sinne ei haluta päästää ulkopuolisia. Kairenius sanoo, että käyttökielto koskee kuitenkin myös koulun muiden tilojen kalusteita.

– Kyllä semmoiset ohjeet on tullut koulun puolesta. He ovat varmaan ajatelleet, että ne kärsivät kuljetuksissa. Toivon, että sinne saadaan ihan palloiluhallia varten tarkoitetut kalusteet.

Puolet koulun kalusteista puuttuu

Viialan yhtenäiskoulun apulaisrehtori Kaija-Leena Salovaara kertoo, että hän ei ole kuullutkaan A-Volleyn kalustotarpeista.

– Minulta ei ainakaan ole kysytty. En tiedä, mistä on kyse.

Salovaaran mukaan myös alaluokkien tarpeisiin on lainattu tuoleja Hirvialhon koulun puolelta, koska koulun toisessakaan salissa ei ole tuoleja. Apulaisrehtorin mukaan peruskorjatun Keskustan koulun kalusteista puuttuu kaikkiaan vielä noin puolet, eikä joulun alla käyttöön otettua koulua ollut tarkoituskaan kalustaa kerralla.

Akaan kaupunki on varannut Viialan yhtenäiskoulun kalustohankintoihin tälle vuodelle 150 000 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?