Riina Kivistö aloitti Akaan hallintopäällikkönä

 Riina Kivistö on aloittanut Akaan hallintopäällikkönä 11. tammikuuta.

Riina Kivistö on aloittanut Akaan hallintopäällikkönä 11. tammikuuta.

Akaan kaupungin hallintopäällikkönä aloittanut Riina Kivistö sanoo uuden työnsä vastaavan sekä koulutustaan että ammattihaaveitaan. Kaupunginvaltuusto valitsi Kivistön lokakuussa virkaan 39 hakijan joukosta.

– Olen todella tyytyväinen, että tulin valituksi, Kivistö toteaa.

29-vuotias Riina Kivistö on valmistunut hallintotieteiden maisteriksi pääaineenaan kunnallisoikeus Tampereen yliopistosta vuonna 2011. Urjalalaissyntyinen, Lempäälässä nykisin asuva Kivistö kertoo, että kiinnostus kunnallisalaan heräsi abivuonna Väinö Linnan lukiossa.

– Kävimme silloin tutustumassa jatko-opiskelumahdollisuuksiin Tampereen yliopistolla. Kunnallisala kuulosti sellaiselta, mihin halusin pyrkiä, ja pääsin opiskelemaan heti ensi yrittämällä, Kivistö toteaa.

Kivistö on aiemmin työskennellyt Ruoveden kunnassa hallintopäällikön ja talousjohtajan sijaisena, Keravan kaupungilla hallintopäällikön sijaisena kasvatus- ja opetustoimessa sekä Karjalohjan kunnassa kunnansihteerin sijaisena. Akaan hallintopäälliköksi Kivistö tuli äitiyslomalta.

Koko perheen voimin Leijona Futsalin peleissä

Akaan kaupungissa hallintopäällikkö hoitaa kaupunginvaltuuston ja -hallituksen valmistelu- ja täytäntöönpanotehtäviä sekä toimii kaupunginvaltuuston ja -hallituksen sihteerinä ja on toimistopalvelujen esimies. Hallintopäällikkö vastaa myös vaaleista ja kaupungin vakuutuksista sekä kuuluu johtoryhmään. Johtoryhmän muut jäsenet ovat kaupunginjohtaja, henkilöstöjohtaja, talousjohtaja, tekninen johtaja, sivistysjohtaja, perusturvajohtaja, johtava ylilääkäri ja johdon sihteeri.

Riina Kivistöä houkuttelivat Akaaseen paitsi hallintopäällikön tehtävät myös kaupungin sijainti kohtuullisen työmatkan päässä asuinkunnasta Lempäälästä. Akaa on Kivistön perheelle tuttua seutua, sillä Riina Kivistön mies Tero Kivistö on lähtöisin Kylmäkoskelta ja toimii Leijona Futsalin taustajoukoissa. Joukkueen pelejä Toijalan Monitoimihallilla ovat päässeet seuraamaan myös lapset, 2,5-vuotias Aksu ja seitsemän kuukauden ikäinen Aura. Äidin palattua työelämään vauvanhoitoa kotona jatkaa nyt isä Tero.

Riina Kivistön vapaa-aika kuluu pitkälti lasten kanssa. Kun aika antaa myöten, hän aikoo palata vanhan harrastuksensa, koripallon, pariin. Lähes 180-senttinen Kivistö on pelannut Forssan Alussa, Forssan Koripojissa, Tampereen Pyrinnössä, BC Nokiassa ja Tampereen NMKY:ssä.

4riinaKivistö3  Riina Kivistö on aloittanut Akaan hallintojohtajana 11. tammikuuta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>