Akaa aloittaa turvapaikanhakijoiden valmistavan opetuksen Pappilassa

Toijalan Rautalaan perustetun turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen lapsille perustetaan oma opetusryhmä Pappilan kouluun. Akaan sivistysjohtaja Jukka Oksa kertoo, että turvapaikanhakijaperheissä on kymmenkunta alakouluikäistä lasta, joiden valmistavan opetuksen ryhmä aloittaa helmikuun alussa.

­– Näin vastaanottokeskuksen lapset pääsevät koulupolun alkuun Suomessa. Opetus tässä ryhmässä kestää noin vuoden, ja tavoite on, että lapsi oppii sellaisen suomen kielen, että hän sen jälkeen pärjää integroituna suomalaisessa koulussa, sivistysjohtaja Oksa kertoo.

Oksan mielestä on loistavaa, että ryhmä saadaan akaalaisen alakoulun yhteyteen.

– Tähän asti Akaaseen on tullut yksi tai ei yhtään maahanmuuttajalasta vuodessa, ja heitä on kuljetettu Tampereelle Peltolammin koulun valmistavan opetuksen ryhmään. Nyt heille tulee täällä heti luontevaa yhteiseloa muiden koululaisten kanssa. Taito- ja taideaineissa eli liikunnassa, musiikissa, käsitöissä ja kuvaamataidossa lapset on mahdollista integroida aika lailla pian muihin ryhmiin. Näin saadaan kontaktia puolin ja toisin.

Ryhmän opettajana on Pappilan koulun opettaja Mari Siukola, ja ryhmä saa tilakseen nykyisen musiikkiluokan, jossa on pidetty myös normaaleja koululuokkia.

Valmistavan opetuksen antaminen rahoitetaan oppilaskohtaisella valtionosuudella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?