Hallikilpailut Tampereella

Viialan Valtin tytöt aloittivat matkan kohti SM-viestejä

Viialan Valtin T15 -joukkueen viestikapula kulki kauden avauksessa lupaavasti. Matilda Koponen lähetti ankkuriosuudelle Sara Niinimäen. Kuva Aija Mansikka.

Viialan Valtin T15 -joukkueen viestikapula kulki kauden avauksessa lupaavasti. Matilda Koponen lähetti ankkuriosuudelle Sara Niinimäen. Kuva Aija Mansikka.

Viialan Valtin viestikvartetti Pinja Lehtinen, Kiira Vilenius, Matilda Koponen ja Sara Niinimäki sai hyvän startin kohti kesän päätavoitetta SM-viestejä. Tampereella hallikauden aloituskisassa 16.1. tytöt kellottivat 4 x 100 metrin viestissä pari sekuntia paremman ajan kuin vastaavana ajankohtana vuosi sitten.

Ajalla 54,25 Valtin tytöt sijoittuivat neljänneksi 15-vuotiaiden tyttöjen pikaviestissä. Voiton vei Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkue, hopeaa sai Noormarkun Nopsa ja pronssia Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue.

Tytöt itse eivät olleet tyytyväisiä aikaansa, mikä kertoo siitä, että halua kehittymiseen on. Lisäpotkua harjoitteluun tulee tuomaan myös harjoitusviikonloppu Pajulahden urheiluopistolla helmikuussa. Valio Akatemian stipendin turvin tytöt valmentajineen pääsevät hyödyntämään Pajulahden hienoja harjoitteluolosuhteita.

Talven aikana valttilaiset ovat harjoitelleet muun muassa Toijalan Monitoimihallin juoksusuoralla.

– Siellä maksimijuoksumatka on kuitenkin vain 50 metrin mittainen, mikä ei riitä tämän ikäisille nuorille täysipainoiseen juoksuharjoitteluun. Lisäksi juoksusuoran alusta on liian kova esimerkiksi loikka- ja hyppelyharjoitteluun, sanoo valmentaja Kari Lehtinen.

– Monari on kuitenkin tällä hetkellä ainoa paikka, missä Etelä-Pirkanmaalla pääsee yleisurheilua viikolla harjoittelemaan, sillä Pirkkahallin arkivuoroille pääsevät  iltaisin vain tamperelaisseurojen urheilijat.

Moniottelut kasvattaneet suosiotaan

Vaikka harjoitusolosuhteissa tamperelaisilla seuroilla onkin etulyöntiasema, kamppailivat Viialan Valtin urheilijat tiukasti hyvistä sijoituksista Tampereen Pyrinnön järjestämissä hallikilpailuissa.

T15 -sarjassa Pinja Lehtinen oli 60 metrin aidoissa neljäs ajalla 9,66 jääden kolmannesta sijasta vain kaksi sadasosaa.

Matilda Koponen työnsi kolmen kilon kuulaa uusille metrilukemille 10,17 ja sijoittui viidenneksi. Kiira Vilenius säesti 9,73 kantaneella työnnöllään seitsemänneksi.

T15-sarjan kuulassa oli kilpailijoita peräti 40. Runsas kilpailijamäärä lajissa kertonee siitä, että moniottelut ovat nuorten urheilijoiden keskuudessa kasvattaneet suosiotaan ja monipuolisuuden tärkeys urheilussa on konkretisoitunut.

60 metrin sileällä ja aidoissa juoksuradat täyttyivät usean erän voimin. Parhaimmillaan juostiin kahdeksan erää, kuten 15-vuotiaiden tyttöjen 60 metrillä.

Valtin Sara Niinimäki ja Tampereen Pyrinnön Kaisa Pousi juoksivat alkuerässä saman ajan 8,53 ja viimeinen loppukilpailupaikka meni tuhannesosien tarkasteluksi. Tuhannesosat eivät nyt olleet Saran puolella: tuloksena 9. sija.

P11-sarjan 60 metrillä Mikael Viitanen kellotti alkuerien kahdeksanneksi nopeimman ajan 9,60. Loppukilpailussa Mikael paransi aikaansa vielä 9,54:een ja sijoitustaan viidenneksi. Tapio Suojanen juoksi alkuerässä 9,64 ja oli yhdeksäs.

Tonnilla pojat nappasivat peräkkäiset sijoitukset neljä ja viisi. Mikael oli neljäs ajalla 3.54,88 ja Tapio viides ajalla 4.01,96. Korkeudessa Joona Lehtinen hyppäsi tuloksella 120 kuudenneksi.

T13-sarjassa Noora Suojanen teki ennätyksensä 60 metrillä ja pituudessa. T11-sarjassa kilpailivat Elice Helenius, Jenna Pentinniemi, Anna Oksa ja Maija Oksa, jotka omien ennätystehtailuidensa lisäksi juoksivat myös 4 x 100 viestin. Joukkue kiidätti kapulan maaliin ajassa 68,87 ja oli kymmenes.

Tulokset osoitteessa: viialanvaltti.sporttisaitti.com

Aija Mansikka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?