Akaa-Volley jatkaa vankasti sarjakärjessä

Keskitorjuja Panu Pitkänen (7) ohittaa jälleen kerran Jymy-Kuutosten torjunnan. Pallon hänelle tarjosi Hasse Mattila (1). Hyökkäykseen oli valmiina myös hakkuri Markus Kauppinen (18). Libero Saku Sinkkonen (punainen paita) varmistaa.

Keskitorjuja Panu Pitkänen (7) ohittaa jälleen kerran Jymy-Kuutosten torjunnan. Pallon hänelle tarjosi Hasse Mattila (1). Hyökkäykseen oli valmiina myös hakkuri Markus Kauppinen (18). Libero Saku Sinkkonen (punainen paita) varmistaa.

Lauantaina Monarilla nähtiin kaksi lentopallon ykkössarjan joukkuetta, jotka olivat päättäneet ratkaista pelin kovalla syötöllä. Ehkä tuosta syystä ottelusta ei muodostunut varsinaista yleisöpeliä. Syöttövirhe toisensa perään ei kovinkaan suuria tunnekuohuja saa aikaan.

Kotijoukkue Akaa-Volleyn sarakkeeseen merkittiin 7 ässäsyötön rinnalle peräti 23 verkkoon tai rajojen ulkopuolelle päättynyttä avausta. Seinäjoelta vieraaksi saapuneella Jymy-Kuutosilla samat lukemat olivat 6 ja 17. Reilu neljännes ottelun kaikista pisteistä kirjattiin välittömästi syötön jälkeen.

Ottelun taso ei noussut kovin korkeaksi, mutta yksilöiden suoritukset kyllä kohahduttivat. Yleispelaaja Arttu Löfgren on joulutauon jälkeen saanut enemmän vastuuta ja etenkin miehen hyökkäyspeli paranee peli peliltä. Lauantaina saldona oli 10 pistettä hyvällä 64 prosentin teholla.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin ansaitusti Panu Pitkänen. Mies teki neljän erän ottelussa 14 pistettä, joista kuusi torjunnoilla. Komea saldo keskitorjujalle.

– Hymyilyttäähän tämä. Alkaa taas pelirytmi löytyä. Olin mielestäni hyvässä vireessä loppusyksystä, mutta jotenkin tuo joulutauko lamaannutti. Nyt tuntuu koko ajan paremmalta ja kentällä on nautinto olla, sanaili hyväntuulinen Pitkänen ottelun jälkeisen palaverin päätteeksi.

Palaverissa Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen kiitteli pelaajat voitosta, mutta antoi myös miettimisen aihetta.

– En oikein ymmärrä, miksi teidän pitää päästää vastustaja peliin mukaan. Olette erien alussa teräviä, mutta sitten päästätte kaverin iholle. Lopussa taas otteet kohenevat. Mutta koko ottelu pitäisi pelata samalla sykkeellä, pohti tyytyväinen mutta kriittinen Tihinen.

Tärkein kuitenkin tapahtui. Sarjapisteet jäivät Akaaseen. Jymy-Kuutoset kaatui lukemin 3-1 (25-21, 22-25, 25-21, 25-18).

Kuortaneen kaadossa Akaan parhaana palkittiin libero Sakari Liehu. Onnistuneen noston jälkeen joukkueen koko hyökkäyskalusto on valmiina. Dimitri Borichev (16), Panu Pitkänen (7), Joni Mikkonen (17) ja Markus Kauppinen (18).

Kuortaneen kaadossa Akaan parhaana palkittiin libero Sakari Liehu. Onnistuneen noston jälkeen joukkueen koko hyökkäyskalusto on valmiina. Dimitri Borichev (16), Panu Pitkänen (7), Joni Mikkonen (17) ja Markus Kauppinen (18).

Kuortane ei päässyt Akaa-Volleyn pelijuonesta kiinni

Sunnuntaina Akaassa vieraili nuorten maajoukkue valmentajansa Pertti Honkasen johdolla. Joukkue oli edellisenä päivänä rökittänyt Lempäälän Kisan kokenutta miehistöä lukemin 1-3 ja kaikki odottivat tasaista kamppailua Monitoimihallin illassa.

Kuortaneen Urheiluopistolla harjoitteleva ja paikallista lukiota käyvä ykkössarjajoukkue on ammattimaisessa valmennuksessa ja harjoittelee pääsääntöisesti kahdesti päivässä. Suomen Lentopalloliitto kasvattaa Kuortaneella kykyjä miesten maajoukkueen käyttöön.

Akaa-Volleyn rutiini oli liian kova nuorille pelureille. Kun kotijoukkueen vastaanotto toimi kohtuullisesti, pääsi passari Ossi Heino pyörittämään nopeita kuvioitaan. Hyökkäysten nopeus vaikeutti kuortanelaisten torjuntapeliä, jolloin myös kenttäpuolustus petti.

Selkein ero joukkueiden välillä näkyi kuitenkin syöttöviivalla. Akaa-Volleylle merkittiin kokonaista 13 ässäsyöttöä ja Kuortaneen sarake näytti nollaa.

– Voitto tuli liian helposti. Yleisö olisi varmaan kaivannut tasaisempaa koitosta, arvioi katsomosta tavoitettu pitkään paikallista lentopalloa seurannut Martti Lehtonen.

Lehtosen mielipiteeseen on helppo yhtyä. Akaa-Volley voitti ottelun numeroin 3-0 (25-17, 25-15, 25-17). Loppukauden pelien kannalta olennaista tietenkin on, ettei joukkue sortunut vastustajan vauhtiin vaan piti tiukasti oman tasonsa pelin näennäisestä helppoudesta huolimatta.

Akaa-Volley johtaa ykkössarjaa nyt peräti seitsemän pisteen erolla. Mestaruusliigan karsintapeleihin on kuitenkin vielä matkaa. Yhtään ei pidä löysätä ennen tavoitteen täyttymistä.

Ensi sunnuntaina Monitoimihallille saapuu Kyyjärven Kyky, joka on aina ollut Akaa-Volleylle hankala vastus. Joukkue tuli loppusarjaan eri lohkosta, joten sitä ei ole vielä tällä kaudella kohdattu. Ottelu alkaa kello 17.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?