Keskustan koulun jätepiste siirtyy tien toiselle puolelle

Jätepisteet monipuolistuvat kevään aikana

3kierrätys 1

Keskustan koulun kierrätyspiste siirretään pois parkkipaikalta Turuntien toiselle puolelle.

Täkäläiset kierrätyspisteet monipuolistuvat pikkuhiljaa Akaan Seudun viime viikolla uutisoiman muovinkierrätyksen lisäksi. Uudistuneet pakkausasetukset edellyttivät alunperin, että monipuolisemmat kierrätyspisteet olisivat avoinna tämän vuoden alusta lähtien.

Käytännössä uudistus on viivästynyt lyhyen varoajan takia, toteaa Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen tiedotteessa.

Rinki-ekopisteverkosto on kaupan ja teollisuuden kustantama, ja se huolehtii lain vaatimista minimivelvollisuuksista, jotka vaativat aikaisempaa monipuolisempia kierrätysmahdollisuuksia.

Toisaalta kierrätyspisteiden lukumäärän ei tarvitse olla niin iso, kuin se on esimerkiksi Akaassa tähän asti ollut.

Rinki Oy: aluepäällikkö Harri Patana Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:stä kertoo lain velvoitteista.

– Viiden tuhannen asukkaan taajamaan täytyy laittaa lasin-, metallin- ja kartonginkeräys. Lisäksi vähintään kymmenen tuhannen asukkaan taajamiin tulee muovinkeräys.

Ringin vastuulla on tällä hetkellä kierrätyspisteet Toijalassa K-Supermarket Akaan parkkipaikalla, Pätsiniementiellä ja Jokiniementiellä. Viialassa pisteet ovat Keskustan koulun parkkipaikalla sekä taksiaseman parkkipaikalla. Kylmäkoskella kierrätyspaikka on Tokmannin pihalla.

Akaa täydentää lain minimivaatimuksia

Kaikki nämä kierrätyspisteet olivat aikaisemmin Loimi-Hämeen Jätehuollon vastuulla. Niissä on toistaiseksi edelleen vanhat keräysastiat, mutta Rinki uusii niitä omillaan kevään aikana niin pian kuin ehtii. Uusimisen myötä keräyspisteet monipuolistuvat.

Esimerkiksi kartonginkeräys on tulossa uutuutena K-Supermarket Akaan sekä Jokiniementien kierrätyspisteeseen.

Vaikka laki ei vaadi säilyttämään kaikkia nykyisiä kierrätyspisteitä, Akaasta ei olla niitä näillä näkymin harventamassa. Loimi-Hämeen Jätehuolto huolehtii edelleen niistä jätepisteistä, jotka eivät kuulu Ringin vastuulle. Pisteet säilyvät entisenlaisina.

Loimi-Hämeen Jätehuollon viestintäpäällikkö Mika Kaskinen sanoo, että 13 kunnan yhdessä omistama yhtiö aikoo seurata tilannetta, kun Ringin hallinnoimat keräyspisteet uudistuvat. Päätöksiä mahdollisista pisteiden vähennyksistä tehdään tarpeen mukaan.

– Olemme keskustelleet, onko tarvetta ylläpitää Lentiläntien keräyspistettä, sillä se on ollut aika vähäisellä käytöllä. Voi olla, että se tullaan jossain vaiheessa lakkauttamaan. Muita vähennyksiä ei näyttäisi olevan tulossa tällä tietoa, Kaskinen kertoo.

Yksi paikkamuutos on kuitenkin tulossa Ringin hallitsemiin pisteisiin. Keskustan koulun parkkipaikalla oleva jätepiste siirretään Turuntien toiselle puolelle vajaan sadan metrin päähän. Toive on tullut kaupungilta. Nykyisellään kierrätyspaikalle ajavat kurvailevat koululaisia saattavien autojen joukossa.

Tuleva kierrätyspiste on toistaiseksi koulun remonttia tekevien työntekijöiden parkkipaikka. Muutos tehdään, kunhan työntekijät saavat homman valmiiksi.

 

3kierrätys 2

Uusi kierrätyspiste sijaitsee Keskustan koulua vastapäätä, kunhan se saadaan siirrettyä sinne.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?