LeKi kaatui Lempäälässä 0-3

Akaa-Volley sarjakärkeen

Sakari Liehu (punainen paita) ja Matti Ollikainen hoitivat vastaanoton mallikkaasti Lempäälässä. Kolmas nostopelin onnistuja Joni Mikkonen taustalla. Kuva: Harri Mattila

Sakari Liehu (punainen paita) ja Matti Ollikainen hoitivat vastaanoton mallikkaasti Lempäälässä. Kolmas nostopelin onnistuja Joni Mikkonen taustalla. Kuva: Harri Mattila

Palloilulajit ovat monessa suhteessa mielenkiintoisia seurattavia. Usein kuulee valmentajien kommentoivan pelin jälkeen, kuinka oma joukkue on hallinnut tilanteita. Tulostaulu ja tilastot eivät aina kerro samaa.

Akaa-Volley kohtasi lauantaina miesten lentopallon ykkössarjassa Jymy-Kuutoset Nurmossa. Ottelun tilastojen mukaan pelin olisi pitänyt päättyä akaalaisten selvään voittoon. Mutta pohjanmaalaiset eivät myyneet nahkaansa halvalla. Peli päättyi lukemiin 2–3 (18–25, 25–23, 17–25, 25–20, 16–18). Akaa-Volley korjasi siis voiton, mutta vasta täyden päivätyön jälkeen. Ja yksi sarjapiste jäi kotijoukkueelle.

Tilastot kertovat akaalaisten voittaneen ässäsyötöt 4–7 ja torjunnat lukemin 11–17. Pelaajien hyökkäystehot ottelussa olivat 37–40 prosenttia. Lisäksi niin sanottu plus-miinustilasto, joka huomioi onnistuneet ja epäonnistuneet suoritukset kokonaisvaltaisemmin osoitti Jymy-Kuutosille +17 ja Akaa-Volleylle + 39. Noilla tilastoilla voisi kuvitella pelin päättyneen selvästi vieraille. Tiukkaa kuitenkin oli.

– Kaksi selvää erää meille hieman vääristää lukemia, selvitti tilastonikkari JukkaPekka Humaloja tietokoneensa takaa.

Saman asian vahvisti Akaan joukkueenjohtaja Erkki Tuomi.

– Pelasimme epätasaisesti. Jos olisimme koko ajan pystyneet pitämään tasomme, ottelu olisi päättynyt selkeästi meille. Kentällä olivat nyt ne, joille on tällä kaudella kertynyt vähemmän peliaikaa. Ehkä tuo näkyi otteissa.

Ajatuksena peluuttamisessa oli säästää kokeneita syömähampaita Joni Mikkosta, Dimitri Borichevia, Ossi Heinoa ja Adjete Agnitheytä sunnuntain kärkikamppailuun Lempäälän Kisaa vastaan.

– On kuitenkin huomattava, ettei meillä ole mitään ykkös- tai kakkosmiehistöä. Yhtenä joukkueena mennään ja kaikkia tarvitaan vielä kevään kuluessa, muistutti joukkueen valmentaja Lauri Tihinen Lempäälässä sunnuntaina ennen LeKi pelin alkua.

Akaa-Volleyn taktiikka puri Lempäälässä

Akaan valmentajakaksikko Lauri Tihinen ja Risto Lahti korostivat pelaajille rohkean pelin merkitystä ennen kokeneen ja erittäin ulottuvan LeKin kohtaamista.

– Nyt ei auta varmistella. Syöttää pitää rohkeasti, vaikka pienellä riskilläkin.

Ja tulihan niitä syöttövirheitä peräti 18 kolmeen erään. Mutta riski kannatti ottaa, sillä tällä kerralla se toi täydet kolme sarjapistettä akaalaisten sarakkeeseen.

Virheiden vastapainoksi joukkue saavutti kuusi pistettä ässäsyötöillä ja sai painettua lempääläläisten vastaanottoprosentit todella alas. LeKi nosti 51 prosentin tarkkuudella ja vain noin neljännes palloista päätyi niin sanotusti kuppiin eli passarin sormiin aivan verkkonauhan tuntumaan, jolloin kaikki mahdolliset hyökkäysvariaatiot ovat passarin hyödynnettävissä.

– Toisesta erästä lähtien syöttömme alkoi purra. Ensimmäinen mentiin vielä tasatahtia, mutta sitten ero alkoi näkyä. Omat vastaanottajamme pelasivat ehjän ottelun ja pohjustivat onnistuneen illan, kiitteli Lahti Matti Ollikaista, Sakari Liehua ja Joni Mikkosta. Kolmikko teki huolellista työtä ja toimitti lähes joka toisen pallon passari Heinolle kuppiin.

Ottelun ensimmäisen erän jälkeen noin 400 henkinen katsomo odotti saavansa pitkän iltapuhteen. Erä päättyi vasta jatkopalloilla lukemiin 28–30 akaalaisille. Toisen ja kolmannen erän lukemat olivat selkeämmät 25–20 ja 25–20.

Vaikka peli päättyi Akaa-Volleyn selkeään 0–3-voittoon, useat paikalla olleet vahvistivat nähneensä hyvinkin mestaruusliigatason lentopalloa.

Akaa-Volleyn viikonvaihe toi siis kaikkiaan viisi sarjapistettä ja ykkössarjan kärkipaikan.

Tulevana viikonvaihteena akaalaista lentopalloyleisöä hemmotellaan kahdella kotipelillä. Lauantaina Akaaseen saapuu sisuuntunut Jymy-Kuutoset, jolla on farmisopimus Kokkolan Tiikerien mestaruusliigajoukkueen kanssa. Monarilla saatetaan nähdä siis hyvinkin erilainen joukkue kuin viime lauantaina Nurmossa.

Sunnuntaina Akaa-Volley kohtaa joukkueen, jossa kasvaa miesten maajoukkueeseen uusia pelimiehiä. Kuortaneelle on koottu maan nuorten miesten lentopalloilun kerma. Kokoonpanossa on muutama yli kaksimetrinen pelimies, jotka varmasti tarjoavat hyvän vastustuksen akaalaisten ulottuvalle miehistölle.

Sekä lauantaina että sunnuntaina ottelut alkavat klo 17.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?