Muovinkeräyspisteitä tulossa myös Akaaseen

2Muovit 1

Muovinkeräyspisteisiin saa laittaa kotitalouksien tyhjiä, puhtaita ja kuivia muovipakkauksia.

Jätteiden kierrätyspisteet uudistuvat. Uutuutena Akaaseen kuten muihinkin kuntiin on tulossa kierrätyspisteet myös kotitalouksien muovijätteelle.

Aluepäällikkö Harri Patana Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:stä kertoo, että kierrätyspisteiden sijainnista käydään parhaillaan neuvotteluita. Pisteitä pyritään sijoittamaan kauppojen yhteyteen. Sekä kiinteistönomistajien että kaupungin pitää myöntää lupa keräyspisteille.

Tämän vuoden alusta toimintansa aloittanut Rinki-ekopisteverkosto on kaupan ja teollisuuden kustantama. Tähän asti keräysvastuu on ollut kunnilla. Akaassa kierrätyspisteistä on käytännössä huolehtinut pääasiassa Loimi-Hämeen Jätehuolto.

Muovipakkausten keräyspisteitä tullee Akaaseen kaksi, kumpikin Toijalan taajamaan.

Loimi-Hämeen Jätehuollon toiminta-alueelle niitä tulee kaikkiaan 25 kappaletta. Alue käsittää toistakymmentä kuntaa.

– Keräysvälineitä toimitetaan jo tämän viikon aikana muutamiin kohteisiin Loimi-Hämeen Jätehuollon alueella. Väliaikaisesti olemme ottaneet kustannus- ja hoitovastuut osasta Loimi-Hämeen Jätehuollon kierrätyspisteitä, joissa jatketaan toistaiseksi nykyisellä tavalla. Täysin uudet keräyspisteet tehdään, kunhan tarvittavat luvat on saatu, aluepäällikkö Patana Rinki Oy:stä selvittää.

Muovinkeräyspisteisiin saa laittaa kotitalouksien tyhjiä, puhtaita ja kuivia muovipakkauksia. Tällaisia ovat esimerkiksi elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, pesuainepakkaukset, muovipullot sekä erilaiset muovikassit ja -kääreet.

Likaiset muovipakkaukset laitetaan sekajätteeseen kuten tähänkin asti. Myöskään PVC-muovia ei saa laittaa muovinkeräykseen. PVC-muovia on esimerkiksi rakennusmateriaaleissa, joissain leluissa ja toimistotarvikkeissa.

2Muovit 2

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?