Satu Lehtonen iskee alkuvuodesta Serbiassa

Akaan Iskun Satu  Lehtonen matkustaa 7. tammikuuta Serbiaan. Kuva: Antti Latva-Kyyny.

Akaan Iskun Satu Lehtonen matkustaa 7. tammikuuta Serbiaan. Kuva: Antti Latva-Kyyny.

Tasalukemiin päättyneessä Suomi-Ruotsi-nyrkkeilymaaottelussa sarjassa 48 kiloa iskenyt Akaan Iskun Satu Lehtonen voitti ruotsalaisen kilpakumppaninsa Lise Sandebjerin tuomariäänin 2-1.

– Ottelu oli tosi tasaväkinen. Ensimmäinen erä meni ruotsalaiselle, kun itse olin vielä unessa. Pääsin otteluun mukaan vasta toisessa erässä. Ensimmäisellä erätauolla avustajani Maarit Teuronen herätteli minua tekemään omaa duunia. Toinen ja kolmas olivat minun eriäni ja neljäs oli tasainen, Lehtonen kertoo.

Tasapisteisiin päättyneen ottelun voittajan ratkaisi tuomarikolmikko. Lehtosen kannalle asettuivat suomalaistuomari ja toinen ruotsalaistuomareista.

Lehtonen lähtee seuraavaksi maajoukkueen mukana Serbiaan, jossa isketään heti loppiaisen jälkeen. TUL:n mestaruuskisat ovat ohjelmassa tammikuun lopulla ja SM-kisat helmikuun lopulla. Vielä ennen Serbian-matkaa akaalainen käy treenaamassa Ruotsissa. Joulunpyhät lähihoitajana Hämeenlinnan keskussairaalan ensiavussa työskentelevä Lehtonen viettää töissä.

– Kinkkua en syö joulunakaan, noudatan silloinkin omaa ruokavaliotani, Lehtonen nauraa.

Lehtoselle päättyvän vuoden ilonaiheita ovat olleet varmuutta ja menestystä kansainvälisissä kehissä tuonut uusi painoluokka, terveys sekä kansainväliset kisamatkat mahdollistava taloudellinen tuki omalta seuralta ja yrityksiltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?