Kari ja Julia Pakkala esiintyvät Viialan kirkossa ja työväentalolla

Kari ja Julia Pakkala esiintyvät Tuula Heikkilän joulukonsertissa Viialan kirkossa itsenäisyyspäivänä.

Kari ja Julia Pakkala esiintyvät Tuula Heikkilän joulukonsertissa Viialan kirkossa itsenäisyyspäivänä.

Viialassa asuvalla Kari Pakkalalla on pian 35 vuoden kokemus keikkailusta kosketinsoittajana. Enimmäkseen kaiuttimista on tulvinut tanssimusiikkia Titanicin riveissä, mutta joululaulujakin Pakkala on soittanut koskettimilla tai haitarilla eri joulutapahtumissa.

Kirkossa Kari Pakkala ei ole esiintynyt koskaan, mutta tänä vuonna tilanne muuttuu. Kari ja hänen tyttärensä, klarinettia soittava Julia Pakkala, esiintyvät Viialan kirkossa itsenäisyyspäivänä laulaja Tuula Heikkilän Avaa ovi jouluun -konsertissa.

Ohjelmistossa on sekä harvemmin kuultuja kappaleita että tuttuja joululauluja kuten Varpunen jouluaamuna ja En etsi valtaa loistoa. Illan päätteeksi yleisö pääsee mukaan laulamaan perinteikkään jouluvirren Maa on niin kaunis. Pakkaloiden lisäksi yhtyeessä soittaa lyömäsoittimia hämeenlinnalainen Marko Räisänen.

Kunnialla läpi ja katseet ensi vuoteen

Kari Pakkalan mukaan konsertin ohjelmaa on harjoiteltu elokuusta saakka, ja kenraaliharjoitus oli joulukuun ensimmäisenä päivänä. Viialan yhtenäiskoulun yhdeksäsluokkalainen Julia Pakkala on monena vuotena soittanut joululauluja kotona pianolla, mutta nyt kädessä on klarinetti ja nuoteissa Seppo Korjuksen varta vasten tekemät sovitukset.

– Joululaulut ovat loppujen lopuksi olleet aika helppoja. Jotkut ovat välillä vaikeita, mutta ihan hauskaa tämä on ollut, neljättä vuotta klarinettia Valkeakosken musiikkiopistossa soittava Julia miettii.

Kari Pakkalan mukaan Viialan kirkkoa kysyttiin konserttipaikaksi, koska Akaan seurakunnan väki oli tullut Julialle tutuksi viime kesän rippikoulussa.

Kari Pakkalan mukaan Viialan kirkkoa kysyttiin konserttipaikaksi, koska Akaan seurakunnan väki oli tullut Julialle tutuksi viime kesän rippikoulussa.

Viialan kirkon lisäksi Avaa ovi jouluun -konsertti kuullaan myös Sastamalan Sammaljoen kirkossa. Kari Pakkalan mukaan varovaisen lähdön jälkeen katsotaan, mitä ensi vuonna tehdään.

– Kun saadaan tämä kunnialla läpi, aletaan suunnitella uutta. Tämä on nyt kaikille ensimmäinen kerta, sillä Tuulakin on laulanut kirkoissa vain jossain häissä tai hautajaisissa. Musiikkikriitikoille nämä konsertit eivät ole, Pakkala nauraa.

Itsenäisyyspäivän konsertti Viialan kirkossa alkaa kello 15. Sen lisäksi Tuula Heikkilä yhtyeineen esiintyy Viialassa toisenkin kerran. Viialan työväentalolla järjestetään Viialan Eläkkeensaajien toimesta konsertti- ja yhteislaulutilaisuus sunnuntaina 20. joulukuuta kello 14.

– Viialan työväenyhdistys kyseli jo viime vuonna yhteislaulutilaisuutta. Se toteutetaan nyt ja haluttiin mahdollisimman lähelle joulua. Osalla ihmisistä on kynnys mennä kirkkoon, joten he voivat tulla työväentalolle, ja toisin päin, Kari Pakkala sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?