Vetoomus päiväkeskus Päivikin toiminnan jatkamiseksi

Päiväkeskus Päivikin toiminta on Akaan kaupungille taloudellisesti tehokasta ja järkevää, sillä kahden työntekijän ansiosta 26–28 asiakasta voidaan ottaa vastaan viikoittain, ja koko ajan on jonossa uusia asiakkaita eli toimintaa tarvitaan jatkossakin.

Yksin asuva ikäihminen samoin kuin omaishoidettava asiakas saa Päivikissä kerran viikossa vaihtelua arkeen muiden seurassa. Se on sosiaalinen tapahtuma tuttujen tapaamisen sekä vanhojen asioiden muistelun muodossa.

Omaishoitajille kuuluu lakisääteisesti kolme vapaapäivää kuukaudessa, ja Päivikin ansiosta heillä on mahdollisuus saada vapaata kerran viikossa sen sijaan, että omainen olisi intervallipaikalla ilman Päivikin monipuolisia virikkeitä. Päivikin ansiosta myös eri palveluyksiköiden ympärivuorokautiset intervallipaikat vapautuvat muille, niitä satunnaisesti tarvitseville.

Lähes poikkeuksetta ikäihmisten toive on saada olla kotona mahdollisimman pitkään, ja Päivikin ansiosta kotipalvelun on mahdollista lisätä kotikäyntejä nykyisellä työntekijämäärällä, vaikka tarve lisääntyy koko ajan eläkeläisten määrän kasvaessa.

Päivikin vaikutus näkyy niin asiakkaiden kuin myös työntekijöiden henkisenä hyvinvointina, koska asiakkaat ja heidän läheisensä kokevat toiminnan monipuoliseksi, mielekkääksi ja erittäin tarpeelliseksi.

Yllä olevan perusteella me allekirjoittaneet akaalaiset yhdistykset vaadimme, että Päivikin toimintaa koskeva lakkauttamispäätös kumotaan ja toiminta jatkuu normaalisti.

Akaan Seudun Ruskat  Toijalan Seudun Sydänyhdistys, Viialan Eläkkeensaajat, Viialan Eläkeläiset, VREL:n Toijalan osasto, Eläkeliiton Akaan yhdistys, Toijalan Eläkkeensaajat, Akaan Seudun Invalidit, Toijalan Seudun Rintamaveteraanit, Akaan Seudun Kuulo, Akaan Seudun Diabetesyhdistys, Toijalan ja Ympäristön Sotaveteraanit

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?