Tappio kotihallissa

Kouvolan Lentopallo yllätti Akaa-Volleyn

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Dimitri Borichev (verkkopinnan yläpuolella) oli tehokkaalla pelipäällä Kouvolan Lentopalloa vastaan. Keskitorjuja kirjautti tililleen 16 pistettä, joista kolme tuli torjumalla ja neljä ässäsyötöillä. Kuva: Harri Mattila.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Dimitri Borichev (verkkopinnan yläpuolella) oli tehokkaalla pelipäällä Kouvolan Lentopalloa vastaan. Keskitorjuja kirjautti tililleen 16 pistettä, joista kolme tuli torjumalla ja neljä ässäsyötöillä. Kuva: Harri Mattila.

Lentopallon ykkössarjan kärki tasoittuu. Kaikkien joukkueiden peli kypsyy kohti runkosarjan ratkaisuja. Akaa-Volley sai kokea alkukaudesta ailahtelevasti pelanneen Kouvolan Lentopallon parantuneen pelivireen lauantaina Monarilla.

­– KoLe pääsi yllättämään meidät, tunnusti Akaan valmentaja Lauri Tihinen antaessaan pelaajille palautetta tappioon päättyneen pelin jälkeen.

– Vastassa oli paljon kypsempi joukkue kuin alkusyksystä Kouvolassa. Kaikki pelasivat tasaisen hyvin eivätkä tehneet juurikaan virheitä. Vastaavasti meidän omat hyökkäyksemme päättyivät aivan liian usein suoraan virheeseen.

Tilastot todistavat Tihisen olleen oikeassa. Akaa-Volley teki KoLe:n yhteensä 97 pisteestä peräti 35.

Lentopalloilu on mielenkiintoisen ailahteleva urheilumuoto. Tällä kerralla akaalaisten tehokkaimpia olivat keskitorjujat Dimitri Borichev (16 pistettä) ja Panu Pitkänen (15). Yleispelaajat Joni Mikkonen ja Matti Ollikainen olivat lauantaina vaisuja.

– Taisimme jättää isosti energiaa LeKi-pelissä  Hakkarin palloiluhalliin, arveli Tihinen yhdeksi tappion syyksi.

– Tarkoituksella pidimme viikolla kolmet kovat treenit. Tavoitteet ovat kevätpuolella pelattavassa ylemmässä loppusarjassa. Silloin on oltava tikissä. Mutta pitää edelleen korostaa, että vastustaja oli todella hyvä tänään. Ei oteta heidän voitostaan mitään pois. Paremmille hävittiin, päätti Tihinen tilityksensä.

Ottelu alkoi akaalaisittain lupaavasti, kun keskitorjujan paikalle kotiutunut Dimitri Borichev tälläsi heti kaksi ässäsyöttöä ja sai harvalukuisen yleisön huokaamaan. Lähinnä akaalaisten omien virheiden vuoksi vieraat roikkuivat mukana jotenkuten. Mutta ensimmäisen erän voittajasta ei ollut koko aikana epäselvyyttä. Pöytäkirjaan kirjattiin lukemat 25–22.

Toisessa erässä vieraat olivat niskan päällä heti avaussyötöstä lähtien. Tilanteessa 5–7 paikallinen sähkönjakeluyhtiö tuli akaalaisten avuksi. Sali pimeni noin minuutiksi sähkökatkon vuoksi ja valojen sytyttyä Akaa-Volley sai hetkellisesti pelistä kiinni. Erän puolivälissä tuli kotijoukkueelle kuitenkin todellinen musta hetki, jonka aikana vieraat karkasivat kauas karkuun. Kotijoukkueen loppukiri alkoi liian myöhään ja lopputulos oli 22–25.

Kolmannessakin erässä Akaa-Volley jatkoi alisuorittamistaan. Hyökkäystehot jäivät alhaisiksi aikaisempiin peleihin verrattuna ja tässä erässä akaalaisille tuli peräti 11 suoraa virhettä. Nuo huomioon ottaen tulos oli yllättävänkin tasainen 23–25.

Neljännessä erässä KoLe onnistui ihan kaikessa ja kotijoukkue puolestaan tuntui epäonnistuvan kerta toisensa jälkeen. Kouvolalaisten hyökkäystehot olivat peräti 76 prosenttia. Tuollaisella onnistumisprosentilla on vaikea hävitä ja pistetaulu näyttikin ottelun päätteeksi tylysti 17–25 vieraille. Täydet sarjapisteet siis Kaakkois-Suomeen numeroin 1–3.

Ensi lauantaina Monarille saapuu Loimaan Jankko, joka varmasti saa lisää potkua otteisiinsa, kun saa tietää Akaa-Volleyn olevan haavoittuvainen kotisalissaan. Ottelu alkaa Monarilla klo 17.

– Toivottavasti saadaan katsomoon väkeä. Näyttää siltä, että tarvitsemme kaiken tuen, pohti Akaan kakkosvalmentaja Risto Lahti salilta poistuessaan.

 

Kouvolan Lentopallon valmentaja Arto Ruuska ei pidätellyt iloaan yllätysvoiton jälkeen.

Kouvolan Lentopallon valmentaja Arto Ruuska ei pidätellyt iloaan yllätysvoiton jälkeen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?