Valppaan lentopallonaisilla on edelleen vaikeaa

Valppaan lentopallonaisten peli on kauden edetessä parantunut peli peliltä, vaikka voittojen tielle ei joukkue ole vielä päässytkään.  Kuva: Markku Ruonala.
Valppaan lentopallonaisten pelaaminen on parantunut peli peliltä, vaikka voittojen tielle ei joukkue ole vielä päässytkään. Kuva: Markku Ruonala.

Yksi hyvä erä, mutta eihän se riitä mihinkään. Näin kävi naisten kakkossarjassa pelaavalle Toijalan Valppaan lentopallonaisille. Akaalaisjoukkueella oli viime sunnuntaina Viialan palloiluhallissa vastassa Hämeenlinnan Pallokerhon kakkosjoukkue. HPK:n voittonumerot olivat selkeät 0–3.

Valppaalle on tullut tappio kaikissa seitsemässä syksyn sarjapelissä. Toki kahdesta matsista on napattu yksi piste 2–3-tappioilla. Positiivisista asioista päällimmäisenä ainakin on, että yritystä ei ole puuttunut. Joukkoon mahtuu myös useita hyviä tasaisia eriä.

– Taas kerran on todettava, hyviä asioita tapahtuu peleissä, mutta vielä ei ihan riittävästi, alleviivaa joukkueen valmentaja Simo Syrjänen.

Valmentaja kehui joukkueen parin viikon harjoittelujaksoa ja uskoi sunnuntaina parempaan tulokseen. Kokenut vierasjoukkue käytti raa’asti kuitenkin kotijoukkueen virheet edukseen. Valppaalla on selkeästi pelaajia, jotka täyttävät tämän sarjan vaatimustason, mutta laji on niin herkkä, että pelin sisällä tulee suuriakin tason heilahduksia.

Syyskierroksesta on jäljellä kolme ottelua, mutta pelit eivät lopu siihen. Uusia mielenkiintoisia joukkueita tulee vastaan, kun pelit jatkuvat tammikuussa. Sarja on joko ylempi- tai alempi loppusarja.

Kannattajat eivät ole joukkuetta hylänneet, sillä kannustusta on riittänyt vieraskentilläkin. Valpas kohtaa 22. marraskuuta toisen kahden pisteen joukkueen Kalevan Lentopalloilijoiden kakkosjoukkueen. Kello 16 alkava ottelu pelataan Linnainmaan koulun salissa.