Tietoa keuhkoahtaumataudista Sykkeellä

Etelä-Pirkanmaan Hengitysyhdistys järjestää kaikille avoimen keuhkoahtaumatilaisuuden torstaina 19.11. kello 18 Toijalan SPR:n toimitilassa Sykkeellä, osoitteessa Valtatie 9. Esitelmän pitää akaalainen lääkäri Katja Luukkanen.

Keskiviikkona 18.11. vietetään maailman keuhkoahtaumapäivää. Keuhkoahtaumatauti on keuhkojen etenevä sairaus, jossa keuhkoihin ilmaa kuljettavat keuhkoputket ahtautuvat pysyvästi. Sairauden alkuvaiheessa se on lähes oireeton. Sairauden edetessä alkavat tyypilliset oireet, kuten yskä, lisääntynyt limaneritys ja hengenahdistus rasituksen aikana. Keuhkoputkien ahtautuessa ja keuhkojen toimintakyvyn heiketessä hapen saanti vaikeutuu.

Keuhkoahtaumatautia sairastavalle liikunta on lääkettä, joka parantaa sairastuneen elämänlaatua ja auttaa sairauden hallinnassa.  Hyvä kunto on merkittävä keuhkoahtaumataudin hidastaja savuttomuuden ohella. Lääkehoidolla voidaan lievittää vain sairauden oireita ja pahenemisvaiheita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?