Pappila oli Viialan MLL:n perhekahvilalle lottovoitto

Kahvia kaatava Anneli Lehtonen on aloittanut perhetalon emäntänä. Perhetalon suunnitteluun ovat osallistuneet Anneli Säteri Akaan kaupungilta, Jaana Maaninka Viialan MLL:stä ja Hanna-Mari Yogaswaran Akaan seurakunnasta.

Kahvia kaatava Anneli Lehtonen on aloittanut perhetalon emäntänä. Perhetalon suunnitteluun ovat osallistuneet Anneli Säteri Akaan kaupungilta, Jaana Maaninka Viialan MLL:stä ja Hanna-Mari Yogaswaran Akaan seurakunnasta.

MLL:n Viialan paikallisyhdistyksen sihteerin Jaana Maaningan mukaan MLL:n perhekahvilan muutto nuorisotilasta pappilaan on ollut yhdistykselle lottovoitto. Viime keskiviikon perhekahvilaan osallistui 19 aikuista ja 28 lasta, kun nuorisotilan perhekahvilassa kävi 5–7 aikuista lapsineen.

– Pappilaan on helppo tulla ja tila on kodikas, kuin olohuone. Muutenkin paikka on turvallisempi kuin Keskuskadun varrella oleva nuokkari, Jaana Maaninka perustelee.

Avoin pappila neljänä päivänä

Perhekahvila on osa Akaan seurakunnan, Akaan kaupungin ja Viialan MLL:n yhteistyössä toteuttamaa perhetaloa. Tavoitteena on tehdä Viialan kirkon parkkipaikan tuntumassa sijaitsevasta pappilasta kohtaamispaikka, jossa on tarjolla perheille ja muillekin kävijöille avointa toimintaa. Käytössä ovat pappilan alakerran noin sadan neliön tilat.

Perhetalon emäntänä työskentelee kaupungin palkkaamana, asiakastyötä aiemmin tehnyt Anneli Lehtonen Viialasta. Perhetalon lisäksi Lehtonen työskentelee myös Pajantien päiväkodissa.

Pappilan ovet ovat kaikille avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin parin tunnin ajan kello 13 alkaen sekä perjantaisin kello 9–11. Avoimeen pappilaan voi tulla esimerkiksi viettämään aikaa, tapaamaan muita, leikkimään, lukemaan lehtiä ja kahvittelemaan. Suunnitelmissa on myös seurakunnan varhaisnuorisotyöntekijän vetämää toimintaa. Akaan seurakunnan lapsi- ja perhetyön diakoni Hanna-Mari Yogaswaranin mukaan Avoin pappila ei kuitenkaan korvaa kaupungin järjestämää koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, koska paikalla on pääsääntöisesti vain yksi työntekijä.

Lapset hoitoon, aikuiset asioille

Torstaisin kello 8.30–12 pappilassa on tarjolla lastenhoitoapua. Vanhemmat voivat varata lapselleen maksuttoman 1–1,5 tunnin hoitohetken ja käydä itse sillä välin asioilla. Lapsia hoitaa perhetalon emäntä Anneli Lehtonen.

Viialan MLL:n perhekahvilan ja Avoimen pappilan lisäksi perhetalolla on myös seurakunnan diakoniatyön, nuorisotyön ja varhaisnuorisotyön sekä partiolippukunta Viialan Metsänkävijöiden toimintaa. MLL:n toteuttama eri ikäpolvien yhteinen Terhokerho kokoontuu pappilassa kerran kuussa sunnuntaisin. Akaan seurakunnan ja Akaan vanhempienverkoston pyörittämä nuorisokahvila Heaven on edelleen tauolla valvojapulan vuoksi.

Lapsi- ja perhetyön diakonin Hanna-Mari Yogaswaranin mukaan perhetalon toimintaa kehitetään jatkossa kutsumalla mukaan myös muita yhdistyksiä. Viialan MLL:n sihteerin Jaana Maaningan mukaan tila sopisi esimerkiksi potilasjärjestöjen kokoontumispaikaksi.

– Voisiko pappilassa mitata esimerkiksi verenpainetta ja kohdata ihmisiä erilaisten asioiden tiimoilta? hän ehdottaa.

Akaan kaupungin päivähoidon johtajan Anneli Säterin mukaan myös kaupungin varhaiskasvatus haluaa tehdä yhdistysten ja seurakunnan kanssa yhteistyötä perheille suunnatun viriketoiminnan järjestämisessä.

Perhetalon avajaisia vietetään Viialassa tiistaina 24.11. kello 13–18.

Kahvia kaatava Anneli Lehtonen on aloittanut perhetalon emäntänä. Perhetalon suunnitteluun ovat osallistuneet Anneli Säteri Akaan kaupungilta, Jaana Maaninka Viialan MLL:stä ja Hanna-Mari Yogaswaran Akaan seurakunnasta.

Seurakunnan lapsi- ja perhetyön diakoni Hanna-Mari Yogaswaran (vas.), Akaan kaupungin päivähoidon johtaja Anneli Säteri, perhetalon emäntä Anneli Lehtonen ja Viialan MLL:n sihteeri Jaana Maaninka (edessä)  pappilan olohuoneessa. Kaikkiaan käytössä on noin sata neliötä.

Seurakunnan lapsi- ja perhetyön diakoni Hanna-Mari Yogaswaran (vas.), Akaan kaupungin päivähoidon johtaja Anneli Säteri, perhetalon emäntä Anneli Lehtonen ja Viialan MLL:n sihteeri Jaana Maaninka (edessä) pappilan olohuoneessa. Kaikkiaan käytössä on noin sata neliötä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?