Nykyisen rakennuksen taakse nousee kerrostalo

Sami Hyötyläinen osti Leskirouvan kiinteistön

Vuonna 1916 rakennettu ravintola Leskirouvan talo peruskorjataan täysin. Yläkerran nykyiset asunnot korotetetaan loft-asunnoiksi, ja koteja tulee myös uudemman siipiosan päälle rakennettavaan toiseen kerrokseen.

Vuonna 1916 rakennettu ravintola Leskirouvan talo peruskorjataan täysin. Yläkerran nykyiset asunnot korotetetaan loft-asunnoiksi, ja koteja tulee myös uudemman siipiosan päälle rakennettavaan toiseen kerrokseen.

Akaalainen Sami Hyötyläinen on ostanut ravintola Leskirouvan rakennuksen ja tontin Toijalan keskustassa. Edellinen omistaja oli tamperelainen kiinteistöyhtiö Mr Max Oy.

Ensi syksyyn mennessä talon vanha puoli remontoidaan täysin, ja sen yläkertaan tulee kolme loft-asuntoa.

Talon matalammassa laajennusosassa ravintola jatkaa nykytiloissaan, mutta muu osa remontoidaan liiketiloiksi, ja koko laajennuksen päälle rakennetaan toinen kerros. Siihen tulee puolenkymmentä asuntoa, ja koko laajennusosan ulkovuori muurataan ja rapataan uuteen kuosiin vanhaa osaa kunnioittaen.

– Vanha puoli jää helmeksi, ja siellä uusitaan sähköt, putket ja kaikki, ja myös julkisivu kunnostetaan, Sami Hyötyläinen kertoo.

Peruskorjaus- ja laajennustyöt tekee Hyötyläisen yritys Akaan Muuraus ja Laatoitus, jonka nimiin kiinteistö on myös ostettu.

– Yritämme saada rakennusluvat tammikuulle. Sitten laitetaan huppu päälle, ja ensi syksynä on tarkoitus olla valmista.

Työt alkoivat viime viikolla huonokuntoisten viemärien uusimisella rakennuksen Valtatien puoleisella seinustalla.

Työt alkoivat viime viikolla huonokuntoisten viemärien uusimisella rakennuksen Valtatien puoleisella seinustalla.

Hyötyläinen on juuri saanut valmiiksi vanhan kehräämön remontin Hämeentiellä. Betonitiilinen rakennus muuttui sekin liiketiloiksi ja loft-asunnoiksi ja antoi paljon osviittaa Leskirouvan rakennuksen töihin.

– Siitä tuli paljon tietotaitoa, mutta Leskirouvan vanhan talon runko on vielä paremmassa kunnossa. Siinä on punaisella tiilellä muuratut 60 senttiä paksut seinät, Hyötyläinen kehuu ensi vuonna 100 vuotta täyttävää rakennusta.

Loft-asuntoja varten vanhan puolen toisen kerroksen ja ullakon välinen välipohja puretaan. Asunnot suunnittelee Hyötyläisen vaimo Elina Hyötyläinen, joka suunnitteli myös vanhan kehräämörakennuksen asunnot.

– Tämäkin on yhteinen projekti, Sami toteaa.

Parkkipaikka muuttuu kerrostaloksi

Kun ravintola Leskirouvan kiinteistöä tarjottiin Sami Hyötyläiselle, hän oli rakennusta kiinnostuneempi tontista. Talon takana parkkipaikkana toimiva alue on asemakaavassa kerrostalon paikka, ja kerrostalo siihen myös nousee.

Leskirouvan rakannuksen takana olevalla alueella on kerrostalokaava. Sami Hyötyläinen aikoo rakentaa paikalle 3–4-kerroksisen tiilitalon, jonka alle tulee parkkihalli.

Leskirouvan rakennuksen takana olevalla alueella on kerrostalokaava. Sami Hyötyläinen aikoo rakentaa paikalle 3–4-kerroksisen tiilitalon, jonka alle tulee parkkihalli.

– Siihen tulee 3–4-kerroksinen muurattu pienkerrostalo ja 18–20 kaksiota ja kolmiota. Maan alle tulee parkkihalli, josta pääsee hissillä suoraan kerroksiin, Hyötyläinen kertoo.

Myyntipuhe on jo tiivistetty olennaiseen.

– Akaan komein kerrostalo. Tarkoitus on, että se lähtee liikkeelle ensi syksynä, kun Leskirouvan talo on saatu valmiiksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?