Korotuksen kannattajat käyttäisivät tulot omaishoitoon, koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ja Päivikkiin

Kaupunginhallitus esittää tuloveroprosentin säilyttämistä ennallaan

Akaan kaupunginhallitus esittää valtuustolle äänin 6–5, että valtuusto vahvistaa ensi vuoden tuloveroprosentiksi nykyisen 21,25.

Häviölle hallituksessa jäi Inka Savolaisen (sd) esitys veroprosentin nostamista 0,25:llä 21,50 prosenttiin. Savolaisen mukaan korotuksella olisi korvattu omaishoidon tuen leikkausta, pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan supistuksia, ikäihmisiä palvelevan päiväkeskus Päivikin sulkemista sekä katettu alijäämää.

Korotuksen kannalla olivat Savolaisen lisäksi Salla Bister (sd), Hannu Järvinen (sd), Aarne Kiuru (sd) ja Jukka Saari (vas). Nykyisen veroprosentin puolesta äänestivät Tapio Kivistö (ps),Eero Lapinleimu (kok), Marita Markkula (ps), Mari Peräkivi (kesk), Jouko Rytkönen (kok) ja Susanna Saxberg (kok).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?