Luonnonmukaisten hoitojen valikoima tuo Sinikka Aroselle asiakkaita Akaan ulkopuolelta

Sinikka Arosen mukaan hoidot suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan ehdoilla.

Sinikka Arosen mukaan hoidot suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan ehdoilla.

Sinikka Arosen tarjoamien luonnonmukaisten hoitojen skaala on paljon laajempi kuin yrityksen nimi antaa ymmärtää. Aronen aloitti hoidot vuonna 1990 vyöhyketerapialla, mutta Vyöhyketerapia Sinikka Aronen tarjoaa myös hierontaa, jäsenkorjausta, kuppausta, suolihuuhtelua, akupunktiota, turvehoitoja ja kukkaterapiaa.

– Ihmiset ovat ymmärtäneet, että tarvitaan muutakin kuin hierontaa, Sinikka Aronen toteaa.

Esimeriksi kuppauksesta apua voidaan hakea liian korkeaan hemoglobiiniin ja suolihuuhtelusta huonosti toimivaan vatsaan.

– Yleinen käsitys on, että suolihuuhtelua tarvitaan, kun on ummetus. Toki se on hyvä silloinkin ja joillekin suolihuuhtelu on ainoa apukeino, kun ulostuslääkkeetkään eivät tehoa. Mutta myös ripulissa voi olla kyse tilasta, jossa suolistossa olevan kuonan ohi pääsee vain vettä. Syynä voi olla pitkä suolitukos, joka voi olla jopa hengenvaarallinen.

Sinikka Aronen korostaa, että hoidot suunnitellaan asiakkaan ehdoilla ja yksilöllisesti.  Aika moni asiakas tulee Akaan ulkopuolelta, Tampereen ja Hämeenlinnan suunnalta ja aina Pohjanmaalta asti.

– Tekijöitä, jotka tekisivät yhtä laajaa hoitoskaalaa kuin minä, on kuitenkin aika vähän, Sinikka Aronen arvioi.

Eläkeikä häämöttää Sinikka Arosella vajaan parin vuoden päässä. Yrittäjä arvelee jatkavansa siitä huolimatta työntekoa.

– Tykkään työstäni, ja luultavasti asiakkaatkin ovat sen huomanneet.

Piikkikammoisesta tuli sittenkin hoitaja

Aiemmin toimistotöitä tehnyt Sinikka Aronen perusti yrityksensä hoitaessaan kotona perheen kolmea lasta. Hän oli samalla vaikeavammaisen esikoisen omaishoitaja.

– Olin joskus haaveillut sairaanhoitajan työstä, mutta aiemmin olin sellainen että pyörryin, kun rokotettiin ja otettiin verikokeita, Sinikka nauraa.

Aronen teki ensin 13 vuotta töitä kotona, ja nyt viimeiset 13 vuotta hoitoyritys on toiminut Toijalan keskustassa torin tuntumassa. Tiloihin kuuluu myös sauna.

Kotikäynnit ovat viime vuosina jääneet vähemmälle, mutta Sinikka Aronen tekee vakituisesti hoitoja kehitysvammaisten palveluasumisyksikössä Tampereella.

Sinikka Aronen hankki suolihuuhtelulaitteen muuttaessaan yrityksensä kotoa Toijalan keskustaan.   Kuonaa voidaan irrottaa suolesta säätämällä veden lämpötilaa ja painetta.

Sinikka Aronen hankki suolihuuhtelulaitteen muuttaessaan yrityksensä kotoa Toijalan keskustaan. Kuonaa voidaan irrottaa suolesta säätämällä veden lämpötilaa ja painetta.

Apua voimavarojen mukaan

Sinikka Arosella on oman hoitoyrityksen lisäksi toinen työ, johon hänet on vienyt omat kokemukset kehitysvammaisen lapsen äitinä. Aroset hoitivat esikoistaan Tuomasta 22 vuotta kotona.

Tuomas kuoli yhdeksän vuotta sitten. Nyt Sinikka Aronen haluaa tarjota muille erityislasten vanhemmille sitä apua, jota hänen perheensä aikanaan sai. Aronen on tehnyt kahdeksan vuotta viikonloppuisin Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle perhe- ja ryhmälomitustyötä.

– Perhe, jolla on erityislapsi, tilaa palvelusäätiön kautta hoitajan kotiin, jotta vanhemmat pääsevät välillä vapaalle. Palvelun saamiseksi tarvitaan oman kunnan myöntämä maksusitoumus. Hoidettava voi olla yhtä hyvin adhd-lapsi tai neliraajahalvaantunut ja iältään ihan pieni lapsi tai nuori aikuinen. Kyseessä voi olla myös yli 50-vuotias kehitysvammainen, jota hoitaa yli 80-vuotias äiti.

Ryhmälomitus tapahtuu puolestaan kunnan tarjoamassa tilassa, jossa hoidettavia ja hoitajia on useita. Työ voi olla missä tahansa päin Suomea. Arosen pisimmät työkeikat ovat suuntautuneet Liperiin, Lappeenrantaan ja Kokkolaan.

– Minulle on tullut tärkeäksi sanonta, että me emme voi elää muiden puolesta, mutta voimme auttaa toinen toisiamme voimavarojemme mukaan, Sinikka Aronen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?