Lapsille ja vanhuksille kylmää vettä niskaan

Kyllä alkaa hirvittää, kun Akaan kaupungin toimia on sivusta katsonut. Meidän perhe on asunut Viialassa nyt neljä vuotta ja hetkittäin olen miettinyt, että tuliko tehtyä virheratkaisu. Kaupunki säästää ja tuntuu säästävän niin, että etenkin lapset ja vanhukset saavat kylmää vettä niskaan.

En enää edes pysy kärryillä kaikesta ja hiljaa pienessä mielessäni olen toivonut, että ehkäpä nämä kaikki uhkakuvat eivät toteudukaan (tai joku olisi jo peruttu huomaamattani). Koululaisilta vähennetään tunteja ja koulujen toiminnat ovat koko ajan vaakalaudalla, aamu- ja iltapäivätoimintaa supistetaan,päiväkeskus suljetaan, omaishoitajien sopimusten kanssa venkslataan ja nyt vielä Viialasta ja Kylmäkoskelta viedään kaikki terveyspalvelut neuvoloita myöden.

Kyllä minua harmittaa kaikkien mummujen ja pappojen, perheiden ja etenkin kaikkien vähävaraisten puolesta. Toijalaan on pitkä matka.En ole perehtynyt kaupungin bussiliikenteeseen, mutta tulevaisuudessa ehkä täytyy. Muistaahan kaupunki huomioida sen, että jos neuvolaankaan ei jatkossa pääse omalla kylällä, niin bussiin on päästävä vaunuilla? Enkä ihan heti usko bussiliikenteen olevan mitään kovin vilkasta. Kyllä harmittaa lähteä pienen vauvan kanssa bussilla liikenteeseen ja hengailla ja syötellä siellä sitten kylillä vauvaa, kun odottaa bussia kotiin päin. Ja mahdollisesti tämä homma tehdään vielä niin, että matkassa on isompiakin sisaruksia.

Akaassa on paljon positiivisiakin asioita, mutta ne vain hautautuvat tämän kaiken sysimustan tulevaisuuden alle. Olen harmitellut sitä, ettei Akaa osaa hyväksikäyttää edes markkinoinnissaan kaikkia hyviä puoliaan. Nyt alkaa olla jo myöhäistä, sillä miinusten lista alkaa olla jo hälyttävän pitkä!

Nitta Savinainen