Kylmäkosken Hulda palasi taistelijan kunnossa

Hankosidevammaansa lähes vuoden parannellut Timo Leivon Jaqueline Mon Ami palasi raveihin tiistaina Teivossa. Vuoden ensimmäisen startin kakkossija näytti, että tamma on vahvasti juoksemassa tasolleen.
Hankosidevammaansa lähes vuoden parannellut Timo Leivon Jaqueline Mon Ami palasi raveihin tiistaina Teivossa. Vuoden ensimmäisen startin kakkossija näytti, että tamma on vahvasti juoksemassa tasolleen. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Joulukuun puolivälistä jalkavaivaansa parannellut akaalaisen Timo Leivon supertamma Jaqueline Mon Ami eli tuttavallisemmin Hulda palasi kaviourille kilpailumielessä tiistaina Teivossa.

Kuten Leivon hevoset yleensä, viime vuoden voittohevonen oli heti tikissä. Juoksun kulku tosin meni niin, että seitsemänvuotiaalla tammalla oli kovasti kirittävää viimeisillä sadoilla metreillä, sillä auton perässä takarivin uloimmalta lähtöpaikalta startannut Jaqueline Mon Ami matkusti porukan viimeisenä aina siihen saakka, kun jäljellä oli enää 400 metriä. Timo Leivo kiritti tammaansa ulkoratoja pitkin sellaisella vauhdilla hevosta kuitenkaan isommin hoputtamatta, että Hulda pääsi maalipaalulla haistelemaan koko matkan johtaneen Olli Koivusen ajaman Up Up And Awayn kuvetta.

Koivusen jenkkiori voitti ajalla 14,3a ja kylmäkoskelainen viime vuonna 13 kisastaan kahdeksan voittanut Jaqueline Mon Ami jäi kellottajan mukaan sekunnin kymmenyksen. Hannu Torvisen ajama tanskalaisruuna Naughty La Marck puolestaan hävisi Leivon ajokille kymmenyksen.