Elossa!-konsertti  juhlistaa Mikael Miikkulaisen syntymäpäiviä ja uutta elämää

Sydänkohtaus poisti pilvet taivaalta

– Vaikka nytkin on ihan sininen taivas, niin ennen tossa välissä olisi ollut pilviä. Mun taivaalla oli koko ajan pilviä, mutta ei ole enää, Mikael Miikkulainen sanoo Toijalan monitoimihallin pihalla.

Vielä tämän vuoden kesällä Miikkulainen ihmetteli, kun koko ajan palelee. Mies kulki helteelläkin villasukissa, ei jaksanut kävellä Toijalan keskustasta Lentilään ja arveli kaiken johtuvan selkäongelmista.

Myös savupilvet ovat poistuneet Mikael Miikkulaisen taivaalta. Mies ehti tupakoida lähes 40 vuotta mutta lopetti polttamisen saatuaan elokuussa sydänkohtauksen.

Myös savupilvet ovat poistuneet Mikael Miikkulaisen taivaalta. Mies ehti tupakoida lähes 40 vuotta mutta lopetti polttamisen saatuaan elokuussa sydänkohtauksen.

Elokuisena aamuna ambulanssi kiidätti sydänkohtauksen saaneen Miikkulaisen Harjavallasta Poriin ja suoraan pallolaajennukseen. Kolme päivää myöhemmin sairaalasta käveli ulos uusi mies.

– Koen sydänkohtauksen tosi positiivisena asiana. Joku täytyy olla, joka potkaisee nilkkaan, Miikkulainen sanoo.

Vanha velka on nyt maksettu

Kardiologi ohjeisti Mikael Miikkulaista nauttimaan elämästä. Sen hän tekee järjestämällä tämän viikon lauantaina maksuttoman ja ikärajattoman konsertin Toijalan monitoimihallilla. Lavalle nousevat Mikko Alatalo ja Jammi Humalamäki, Aaro Alatalon bändi Kormus, akaalaiset Jake’s Blues Band ja Micro, tanssikansalle tutut Hurma ja Lumilinna sekä räppäri KiD1.

Monarilla ja Toijalan Satamassa monet tapahtumat takavuosina järjestänyt Miikkulainen juhlii samalla kuusikymppisiään, vaikkakin täyttää sunnuntaina vasta 57 vuotta. Konsertin järjestämisen hän aloitti jo huhtikuussa, mutta Elossa!-nimen se sai elokuussa Porin-reissun jälkeen.

Jo ennen huhtikuuta Miikkulainen hoiti erään kymmenen vuotta mieltä painaneen asian pois päiväjärjestyksestä.

– Kun Happoradio oli nyt maaliskuussa esiintymässä Kruunassa ja Klaavassa, he sanoivat Akaan Seudun jutussa, että he kävivät täällä viimeksi keikalla vuoden 2005 Sunrockissa eivätkä ole vieläkään saaneet keikkapalkkiota. Maksoin sen seuraavalla viikolla, Miikkulainen sanoo.

Elossa!-konsertin aloittaa lauantaina 17.10. kello 17 Jake’s Blues Band, ja viimeisenä nousee lavalle Hurma kello 23.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?