Pekka Pennasen juhlanäyttely Kulttuuritalo Laaksolassa

kuvateksti

Pekka Pennasen piirros Metsän pöllöt.

Ensi vuoden tammikuussa 90 vuotta täyttävä kotiseutuneuvos Pekka Pennanen pitää jälleen näyttelyn.  Vuosien varrella Pennanen on ehtinyt pitää toistakymmentä taidenäyttelyä eri puolella Hämettä, ja hän on  voittanut aikoinaan useita palkintoja eri valokuvakilpailuissa mustavalkovalokuvillaan ympäri Suomea.

Näyttely on avoinna 19.10. – 30.10.2015 Akaan Laaksolassa.  Näyttelyssä  on esillä Pekka Pennasen tekemiä piirroksia ja hänen ottamiaan valokuvia monen vuosikymmenen takaa aina tähän päivään.

Piirrokset kertovat luonnostosta ja ihmisistä, joita hän on ikuistanut eri yhdistysten tilaisuuksissa, kuten Toijalan metsästysyhdistyksen nuotioilla.

Valokuvaus on ollut aina lähellä Pennasen sydäntä.  Ensimmäiset kuvat hän otti nelivuotiaana isältään saamalla kameralla.   Tänään valokuva-arkisto  käsittää yli kymmenentuhatta negatiivia.   Näyttelyyn on valikoitunut kuvia hänen rakkaimmasta kuvauskohteestaan, eli luonnosta.  Esillä on kuvia luonnosta  yleensä, eläimiä, lintuja sekä  suurennoksia kiehtovista yksityiskohdista.

Kaiken kaikkiaan näyttely on läpileikkaus Pekka Pennasen elämäntyöstä piirroksien ja valokuvauksen parissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?