Akaa-Volley haki täyden pistepotin Kouvolasta

Akaa-Volleyn 1-sarjamiehistö matkasi sunnuntaina 11.10.2015 vieraspeliin Korian monitoimitalolle, missä isäntänä oli Kouvolan Lentopalloilijat-57. Akaa-Volley otti hieman raajarikkoisenakin arvokkaan 1-3 (23-25, 20-25, 25-14, 19-25) vierasvoiton ja näin täydet kolme sarjapistettä matkasi Pirkanmaalle.

Syyskauden flunssa-aalto oli iskenyt Akaa-Volleyn kovimpaan syömähampaaseen Joni Mikkoseen, joka jäi kotiin parantelemaan kuumettaan. Kun kotisalissa viikko sitten peli oli vielä melkoisen hakusessa, oli päävalmentaja Lauri Tihisellä pelin edellä mietinnän paikka.

Sitä kuuluisaa ”omaa peliä” lähdettiin edelleen hakemaan raiteilleen. Hieman tämäkin peli yskähdellen lähti liikkeelle, vaikka ensimmäinen ja toinen erä voitoiksi käännettiinkin.

Toisessa erässä Markus Kauppisen yleispelaajan tontilla korvasi Arttu Löfgren joka toikin peliin mukavan piristysruiskeen. Arttu, joka normaalisti on nähty hakkurin tontilla, syötti vahvasti ja nostopelikin kulki varsin mallikkaasti. Neljänteen erään otettiin kehiin Kauppinen takaisin ja hän paransikin ensimmäiseen erään nähden suoritustaan selvästi.

– Tulipahan jälleen Jonin sairastelun vuoksi hieman pakon sanelemana kokeiltua erilaista kuusikkomahdollisuutta, mutta hyvinhän äijät jälleen tonttinsa täyttivät. Pienin askelin tässä mennään, mutta onneksi kuitenkin koko ajan eteenpäin ja saadaan peliä kulkemaan vähitellen,  kommentoi Tihinen.

Pitkänen, Borichev ja Ollikainen pisterohmuina, Liehu palasi liberon paitaan

Viime viikonlopusta isoimman tason parannuksen teki Akaa-Volleyn hakkuri Dmitri Borichev. Dima

Omalle tasolleen palannut hypäriä syöttävä Dima Borichev  keräsi isoimman pistesaldon Akaa-Volleyn paidassa.
Omalle tasolleen palannut hypäriä syöttävä Dima Borichev keräsi isoimman pistesaldon Akaa-Volleyn paidassa. Kuva: Harri Mattila.

palasi omalle tasolleen tehden 20 pistettä +/- saldolla +14.  Yleispelaaja Matti Ollikainen naputti takuuvarmasti  11/+9. Sunnuntain ehdoton onnistuja oli Akaan keskitorjuja Panu Pitkänen. Panun saldo oli +13 huikeilla 78% hyökkäystehoilla.

Akaa-Volleyn pelaavan liberon rooliin palasi Sakari Liehu. Sakke kesti KoLen pommituksen hyvin nostaen puolet kaikista Kouvolan syötöistä.

– Hyviä lukemia nämä, mutta torjunta-puolustuspelaamisessa meillä on vielä hurjasti töitä. Kuusi tappotorjuntaa neljän erän peliin on todella liian vähän, rauhoitteli päävalmentaja Tihinen tilastomerkinnöistä innostuneita taustajoukkoja.

Sarja jatkuu ensiviikonloppuna Akaa-Volleyn osalta jälleen kahdella ottelulla. Lauantaina kohdataan vieraissa Loimaan Jankko, joka viime kaudella oli lohkossamme runkosarjan ykkönen.

Loimaa on pelannut vasta kaksi ottelua ja molemmat ovat menneet viiteen erään. Toisen Jankko on hävinnyt ja toisen voittanut. Sunnuntaina 18. lokakuuta kotisaliin Toijalan Monarille saapuu vastustajaksi uusi tuttavuus 1-sarjassa, Rantaperkiön Iskun 2-joukkue. Iskun liigaporukan farmijoukkue vilisee kovaa harjoittelevia tulevaisuuden lupauksia ja he varmasti saavat mukaan tarvittaessa myös farmiapuja liigamiehistöstä. Kotipeli alkaa klo 17.00. Mielenkiintoinen ja pelintäyteinen viikonloppu siis jälleen tulossa.