Toijalan Valppaan myymät mainokset poistuvat Monarilta

Lentopalloa pelataan välillä mitä omituisimmissa asennoissa. Joni Mikkonen (17) hassuttaa Susiraja Volleyn torjuntaa lauantain pelissä. Kuva Markku Ruonala.

Esimerkiksi Akaa-Volleyn edustusjoukkueen peleissä Monarin lattialla on ollut siirrettäviä ja seinällä kiinteitä mainoskylttejä. Tämän vuoden jälkeen Toijalan Valpas ei enää saa myydä mainoksia seinälle yksinoikeudella. Kuva: Markku Ruonala.

Akaan kaupungin omistamiin sisäliikuntatiloihin ei enää myönnetä lupaa seinille eikä lattiaan kiinteästi asennettavien yritysmainosten sijoittamiseen. Sen sijaan liikuntajärjestöillä ja muilla liikuntatiloja käyttävillä tahoilla on oikeus otteluissa, turnauksissa ja muissa tapahtumissa asentaa siirrettäviä, erilaisista materiaaleista valmistettuja yritysmainostauluja tai vastaavia. Ohjeet niiden asentamiseen saa kaupungin tilahallinnolta.

Nykyinen mainontasysteemi perustuu Akaan kaupungin ja urheiluseura Toijalan Valppaan sopimukseen Toijalan monitoimihallin seinille sijoitettavista yritysmainoksista. Sopimuksen mukaan Valpas on hoitanut mainosten myynnin, ja saadut mainostulot on jaettu puoliksi. Mainokset on myyty kalenterivuodeksi kerrallaan, ja viime vuosina kaupungin saama tuotto mainoksista on ollut noin 2 000 euroa.

Kaupunginhallitus päätti nyt mainoskiellosta, koska sen mielestä Monarin liikuntasalin seinällä olevat kiinteät mainokset ovat osoittautuneet ongelmalliseksi esimerkiksi Akaa-Volleyn hyvän lentopallomenestyksen myötä.

– Urheiluseurat myyvät mainostilaa pelien ja tapahtumien yhteydessä esillä oleviin siirrettäviin mainostauluihin. Yritykset eivät mielellään osta mainostilaa kahteen kertaan samaan tilaan, kaupunginhalli

Muissa kaupungin liikuntatiloissa ei ole tällä hetkellä mainoksia, mutta uusi sääntö koskee kaikkia kaupungin omistamia liikuntatiloja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?