Kärkimies olisi mieluusti tehnyt muutaman maalin enemmän

Kalle Multanen uskoo palaavansa ensi kaudella liigaan

Kalle Multanen uskoo jatkavansa jalkapalloilijan uraa ensi kaudella Veikkausliigassa. Ykkösessä FC Haka ei enää taistele noususta, mutta Multasella on  hyvät mahdollisuudet voittaa taas maalipörssi.

Kalle Multanen uskoo jatkavansa jalkapalloilijan uraa ensi kaudella Veikkausliigassa. Ykkösessä FC Haka ei enää taistele noususta, mutta Multasella on hyvät mahdollisuudet voittaa taas maalipörssi.

FC Hakassa jalkapalloileva Kalle Multanen uskoo, että tämä kausi on hänelle ainakin toistaiseksi viimeinen sekä Valkeakoskella että Ykkösessä. Hyökkääjän kaksivuotinen sopimus päättyy lokakuun lopussa, ja tähtäin on ylempänä.

– Tavoite on, että pelaan ensi vuonna Veikkausliigassa. Vielä ei voi sanoa varmaksi mitään, mutta tuskin jatkan täällä.

Tampereella asuvaa Multasta on kyselty pariin liigaseuraan, mutta sen enempää hän ei halua tässä vaiheessa paljastaa. Uusi seura ja siihen siirtymisen aikataulu on vielä auki.

– Vielä ei ole mitään hajua, milloin asia selviää. Toivottavasti tammikuuhun mennessä. HJK ei ole realistinen minun tasoiselleni pelaajalle, mutta muuten ei välttämättä ole seuraa, mihin en lähtisi, Multanen kommentoi.

Kentällä on kohellettu liian usein

Viialasta kotoisin oleva Kalle Multanen pelasi Peli-Veikoissa 16-vuotiaaksi mutta kantoi 12-vuotiaasta saakka myös Valkeakosken Hakan paitaa. Hakassa hän nousi jo 18-vuotiaana liigajoukkueeseen mutta lähti kesällä 2011 hakemaan vauhtia ja peliaikaa ykkös- ja kakkossarjoista.

Muiden seurojen ja parin Ilves-kauden jälkeen Multanen palasi Hakaan viime kaudeksi ja voitti Ykkösen maalipörssin 30 osumalla, joka on sarjan kaikkien aikojen ennätys. Jalkapallon Pelaajayhdistys JPY valitsi Multasen myös Vuoden Pelaajaksi Ykkösessä.

Kalle Multasen mielestä Haka on tällä kaudella koheltanut hieman liikaa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Kalle Multasen mielestä Haka on tällä kaudella koheltanut hieman liikaa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Viime kauden jälkeen Ykkösestä nousi peräti kolme seuraa Veikkausliigaan, josta TPS putosi pelillisesti ja Mypa ja Honka menivät konkurssiin. Kuudenneksi tullut Haka oli pisteen päässä viimeisestä nousijasta Ilveksestä, mutta tasaisessa sarjassa väliin mahtuivat vielä AC Oulu ja PK-35 Vantaalta.

Vaikka taulukkoon tuli tilaa, Haka ei tällä kaudella ole onnistunut ottamaan paikkaansa Ykkösen kärkikahinoissa. Ennen kahta viimeistä ottelua joukkue on kuudentena ja voi nousta korkeintaan viidenneksi.

– Tämä on ollut raskas kausi. Emme ole pystyneet haastamaan muita joukkueita niin, että taistelisimme noususta, Multanen toteaa.

Ykkönen ei hänen mukaansa ole ollut niin kova sarja kuin viime kaudella, joten syy löytyy omista riveistä.

– Olemme päästäneet liikaa maaleja, ja sekä hyökkäyksestä että puolustuksesta on puuttunut tietynlainen selkeys. Peli on liian usein ollut vähän koheltamista, Multanen kuvailee.

Hän ei osaa sanoa, mistä kohellus on johtunut.

– Jos tietäisin, olisin varmaan valmentajallekin kertonut.

Kaksi viimeistä peliä kuitenkin taistellaan hänen mukaansa tosissaan.

– Meillä ei ole panosta, mutta emme lyö hommaa läskiksi. Tässä pelataan kuitenkin ensi kauden sopimuksista, ja se pistää yrittämään.

Tällä kaudella palkat on maksettu ajallaan

Kalle Multanen on tehnyt tänä vuonna 16 maalia, jotka oikeuttavat Ykkösen maalipörssiin toiseen sijaan. Kärkipaikasta Multasen kanssa taisteleva PK-35:n Pablo Counago on tehnyt yhden maalin enemmän.

Multasen mielestä hänen oma maalimääränsä on ihan hyvä mutta ei hyvä.

– Minulla ei ollut määrällistä tavoitetta, mutta pari maalia enemmän saisi olla. Jos 20 tekisi, se olisi jo hyvä määrä.

Kauden alussa käytyjen keskusteluiden perusteella Multanen tiesi saavansa paljon peliaikaa. Valmentajana Juho Rantalan korvannut Kari Martonen toi peliin uusia tuulia, ja Multasesta tuntuu, että joukkue on tällä kaudella hyökännyt nopeammin.

– Murtautumispallot ovat tulleet enemmän keskitysten kautta verrattuna viime vuoteen. En ole ehkä saanut niin paljon palloja kuin edellisvuonna, mutta toki olen päässyt myös näin maalipaikoille. Ei se siitä johdu.

Viime viikon torstaina Kalle Multanen taisteli päääpallosta Mikkelin Palloilijoiden Haka-kasvatin Sasha Popovitchin kanssa.

Viime viikon torstaina Kalle Multanen taisteli pääpallosta Mikkelin Palloilijoiden Haka-kasvatin Sasha Popovitchin kanssa. Multanen teki 2-0 päättyneen ottelun voittomaalin.

Kentällä Haka on taistellut pisteistä mutta kentän ulkopuolella myös olemassaolostaan. Keväällä seura pysyi pinnalla ylimääräisellä osakeannilla, mutta Kalle Multasen mukaan pelaajat ovat saaneet keskittyä olennaiseen.

– Palkat ovat tänä vuonna tulleet koko ajan ajoissa. Siinä on petrattu, sillä viime vuonna se hoitui todella huonosti. Palkka ei ollut aina ajoissa, ja välillä se oli enemmänkin myöhässä.

Suomen menestyksekkäimpiin kuuluvan seuran tilanne on kuitenkin edelleen tiukka.

– Toivottavasti täällä saadaan hommat kuntoon, Kalle Multanen miettii Hakan toimistossa Tehtaan kentän laidalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?