Autokorjaamoyrittäjä Jani-Matti Nieminen tuntee myös panssarivaunut

JMN Autohuolto Oy:n perustanut Jani-Matti Nieminen on tyytyväinen yrityksen alkutaipaleeseen. Yrittäjän mukaan avajaistarjoukset ovat houkutelleet asiakkaita ja puhelin on pirissyt tiuhaan.

JMN Autohuolto Oy:n perustanut Jani-Matti Nieminen on tyytyväinen yrityksen alkutaipaleeseen. Yrittäjän mukaan avajaistarjoukset ovat houkutelleet asiakkaita ja puhelin on pirissyt tiuhaan.

Akaalainen JaniMatti Nieminen on avannut autokorjaamon Tujunen Yhtiöiden Satamatielle rakentamaan uuteen halliin. JMN Autohuolto Oy palvelee erityisesti henkilö-, paketti- ja mopoautojen omistajia.

– Myös kuorma-autoille pystyn tekemään jotain, Jani-Matti Nieminen kertoo.

Vielä järeämmät ajoneuvot tulivat Niemiselle tutuksi armeija-aikana Parolassa, jossa hän toimi panssarivaunuasentajana.

– Panssarivaunua voi verrata lähinnä traktoriin. Tämä koskee ainakin suomalaisvalmisteisia Pasi-vaunuja, joissa on Valmetin moottori, kertoo Nieminen, joka on sotilasarvoltaan panssarivaunuasentaja-alikersantti.

JMN Autohuolto palvelee kaikkia automerkkejä. Yrittäjä arvioi töiden painottuvan huoltoihin.  Käytössä ovat ohjauskulmien säätö- ja ilmastointihuoltolaitteet sekä vikamuistin lukulaitteet. Akaalaisyritys kuuluu Autonomi-ketjuun, jossa on yli sata korjaamoa ympäri Suomen.

Tilaa useammalle tekijälle

Jani-Matti Nieminen on työskennellyt aiemmin alan töissä merkki- ja monimerkkikorjaamoissa. Oman yrityksen perustamisesta hän haaveili jo opiskellessaan ajoneuvoasentajaksi Valkeakosken ammattiopistossa.

– Nyt siihen tarjoutui hyvä tilaisuus ja hyvä paikka läheltä moottoritietä, ja viereen on tulossa vielä katsastuskonttori, Nieminen toteaa.

Hyviä neuvoja uusi yrittäjä on saanut isältään Seppo Niemiseltä, joka omistaa Pätsiniementiellä sijaitsevan HTL Worksin. Myös Jani-Matti on tehnyt kesätöitä isänsä yrityksessä.

JMN Autohuollolla on käytössään yli 200 neliön tilat. Tällä hetkellä Jani-Matti Nieminen tekee töitä yksin, mutta kahden nostimen hallissa olisi tilaa useammalle tekijälle.

– Jos asiakkaita riittää, miksei tähän voisi tulla toinenkin. Tarvittaessa halliin saisi kolmannenkin nostimen.

Vapaa-ajalla Jani-Matti Nieminen harrastaa nyrkkeilyä Akaan Iskussa. Kovimmat meriitit ovat armeija-ajalta, jolloin Nieminen iski kahdella 3–0-voitolla sotilasmestaruuden 64-kiloisten sarjassa.

39jmnautohuolto2

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?