Viialan kodikas pappila kerää kiitosta perhekahvilan asiakkailta

Karita Ranua ja hänen tyttärensä Ninni viihtyvät pappilassa erinomaisesti.

Karita Ranua ja hänen tyttärensä Ninni viihtyvät pappilassa erinomaisesti.

Viialan MLL:n perhekahvila muutti keskiviikkona uusiin tiloihin Viialan pappilan alakertaan, aikaisemmin perhekahvila kokoontui Viialan Nuorisokeskuksessa. Perhekahvilaan keskiviikkona kokoontuneet seitsemän aikuista ja 11 lasta olivat uusiin tiloihin tyytyväisiä.

– Uudet tilat ovat kauhean kodikkaat verrattuna edellisiin. Varmaankin viihdymme paljon paremmin kuin Nuorisokeskuksessa. Tämä paikka tuntuu olevan paljon lapsiystävällisempi ja luulisin, että täältä löytyy kaikki tarvittava, Karita Ranua miettii.

Myös Viialan MLL:n hallituksen sihteeri Jaana Maaninka pitää uusia tiloja entisiä parempina. Nuorisokeskuksessa ongelmaksi muodostui portaikko, joka oli varsinkin vaunujen kanssa kulkeville haastava, eikä lasten ollut mahdollista nukkua päiväunia ulkona.

– Pappila palvelee meitä paremmin, varsinkin kun jossain vaiheessa saamme katetulle takaterassille luiskan, jota pitkin vaunut saadaan katokseen, jotta lapset voivat nukkua päiväunet siellä. Toki tämä on niin rauhallinen paikka, että jo nyt lapset voivat nukkua pihalla, Maaninka toteaa.

Maaningan mukaan yhteistyö eri tahojen kanssa on antoisaa, ja yhdessä tekemällä voivat yhä useammat ihmiset löytää mukaan toimintaan. Pappilasta voisi hyvinkin muodostua koko kylän olohuone.

Jaana Maaningalla on sylissään Lilja Ratilainen. Molempien mielestä pappilassa on viihtyisää.

Jaana Maaningalla on sylissään Lilja Ratilainen. Molempien mielestä pappilassa on viihtyisää.

Tiloja on tarkoitus remontoida

Pappilassa lasten ja vanhempien käytössä on keittiö, ruokailutila, olohuone, leikkihuone, wc sekä vanha kirkkoherran vastaanottohuone, joka ei tosin ole leikkitilana käytössä, mutta jonne voi vetäytyä esimerkiksi imettämään rauhassa.

– Pikkuhiljaa muokkaamme tätä sellaiseksi, että tila toimii kaikille. Lapsilla on ainakin tilaa temmeltää. Ensimmäinen tänne tullut äiti mainitsi heti, että onpa tämä kodikas paikka. Nuokkari oli uusi ja siisti, mutta myös vähän steriili tila. Itse pidän tätä myös kodikkaana, eikä se mikään ihme olekaan, sillä tämä on kuitenkin rakennettu kirkkoherran kodiksi, Maaninka miettii.

Viialan pappilan tilat paranevat entisestään, sillä Akaan seurakunnan kirkkoneuvosto esitti 22. syyskuuta kirkkovaltuustolle 6000 euron lisämäärärahan myöntämistä pappilan muutos- ja

Tatu (vas.) ja Topias Pylkkänen keskittyivät leikkimiseen perhekahvilassa.

Tatu (vas.) ja Topias Pylkkänen keskittyivät leikkimiseen perhekahvilassa.

korjaustöihin sekä lisääntyneisiin käyttökustannuksiin. Invaluiskan rakentamisen lisäksi pappilan wc on tarkoitus muuttaa esteettömäksi ja keittiökoneita ja kalusteita uusitaan. Myös ostopalvelusiivousta lisättäisiin kahdesta viikoittaisesta siivouskerrasta viiteen kertaan viikossa.

 

Viialan pappilassa on tilaa leikkiä. Tatu (vas.) ja Topias Pylkkänen ottavat tilasta kaiken irti.

Viialan pappilassa on tilaa leikkiä. Tatu (vas.) ja Topias Pylkkänen ottavat tilasta kaiken irti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?