Esa Toivonen neljäs SM-yössä

Teuvo Töyrylä (vas.) Markku Pietikäinen, (Joutsenon Kullervo), kolmossijalla Ilkka Saarimäki (Angelniemen Ankkuri), sitten on Esa ja hänen oikealla puolella Mikko Sani (Hollolan Urheilijat-46) ja oikeanpuoleisena Hannu Kurppa (Angelniemen Ankkuri).

Palkintojen jaossa Teuvo Töyrylä (vas.), Markku Pietikäinen, Ilkka Saarimäki, Esa Toivonen, Mikko Sani ja Hannu Kurppa.

Tarpian Suunnan Esa Toivonen suunnisti 26. syyskuuta SM-yösuunnistuksessa Vierumäen urheiluopiston maastossa Heinolassa hienosti neljänneksi H60-sarjassa. Plakettisija on Esalle ensimmäinen SM-tasolla. Edellinen paras sijoitus oli kuudes sija SM-pyöräsuunnistuksessa parinkymmenen vuoden takaa.

Esa Toivonen jäi pronssimitalista 25 sekuntia. Kilpailun voitti Joutsenon Kullervon Markku Pietikäinen. Toiseksi tuli Vehkalahden Veikkojen Teuvo Töyrylä ja kolmanneksi Angelniemen Ankkurin Ilkka Saarimäki. Esa jäi voittajasta 1min45s.

Suunnistusuran tähän asti paras sijoitus oli Esa Toivoselle sikäli mieluisa, että hän aloitti vuonna 1984 suunnistusuransa työpaikkajoukkueessa Jukolan viestin avausosuudella juuri tässä samassa maastossa Heinolan Vierumäellä. Silloiseen kisaan Esa oli valmistautunut edellisenä kesänä alkaneella iltarastiharjoittelulla.

Kilpailussa Esa selätti vastikään vaivanneen polvivaivan ja jaksoi rankassa maastossa hyvin, vaikka polven vuoksi oli pitänyt taukoa kovasta harjoittelusta ja tervehtynyt jalka ei ollut vielä yhtä voimakas kuin alkukesästä.

Sarjassa H60 neljä suunnistajaa keskeytti ja kaksi kilpailijaa hylättiin. Jorma Karvonen etsi sitkeästi kaikki rastit ja sijoittui viimeiseksi sijalle 64.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?