Yli 200 juoksijaa saapuu keskiviikkona pm-maastoviesteihin Akaaseen

Keskiviikkoiltana 23.9. käy Nahkialanvuoren kuntoradalla melkoinen kuhina, kun yli 200 juoksijaa 13 eri seurasta saapuu Akaaseen kilpailemaan maastoviestijuoksun piirinmestaruusmitaleista. Monet seurat ovat ilmoittaneet kisoihin useamman kuin yhden joukkueen, ja näin joukkueita on koossa yhteensä 26. Akaasta viesteihin osallistuu yhteensä neljä joukkuetta, Toijalan Vauhdilta kaksi ja Viialan Valtilta samoin kaksi joukkuetta.

Viestissä juostaan 8 osuutta järjestyksessä T9, P9, T11, P11, T13, P13, T15, P15. Kukin juoksija kiertää Nahkialanvuoren lyhemmän lenkin. Kilpailureitillä on mittaa lähtö- ja vaihtoalueineen noin 1,3 kilometriä.

Viestit alkavat kello 18. Kilpailun järjestämisestä vastaa Toijalan Vauhti. Iso kilpailijamäärä edellyttää erikoisjärjestelyjä.

– Kuntoradan paikoitusalue joudutaan sulkemaan autoilijoilta noin kello 16.30–19.30. Parkkipaikka tarvitaan viestien lähtö-, vaihto- ja maalialueeksi sekä muihin kisajärjestelyihin. Ratkaisu on tarpeen myös turvallisuussyistä. Juoksijoiden lisäksi alueella liikkuu heidän huoltojoukkojaan ja mahdollisesti myös paikallisia kuntoilijoita, joten väkimäärä alueella kasvaa helposti muutamaan sataan. Jos autotkin otetaan sinne sekaan, voi syntyä tarpeettomia vaaratilanteita, Tuulikki Moisio Toijalan Vauhdin kilpailutoimikunnasta kertoo.

Kilpailijat ohjataan pysäköimään ABC:n liikenneasemalle. Järjestelyistä on sovittu niin Akaan kaupungin kuin liikenneaseman kanssa.

– Toivomme kuntoilijoiden ymmärtävän tämän ja ottavan poikkeusjärjestelyt keskiviikkoiltana huomioon. Radalle voi tulla kuntoilemaan, mutta auto on siis syytä jättää kauemmas. Kuntoilijoiden toivotaan myös väistävän viestijuoksijoita ja noudattavan erityistä varovaisuutta viestien aikana, Tuulikki Moisio toteaa.