Hovikokki tarjoaa monipuolista kotiruokalounasta

38Hovikokki 1

Fateh Khider Abdullah luottaa siihen, että Hovikokin kotiruokalounas vetää paljon asiakkaita.

Viialan ravintolatarjonta monipuolistui kertaheitolla, kun ravintola Hovikokki avasi ovensa entisen lounaskahvila Patarin tiloihin. Ravintoloitsija Fateh Khider Abdullah teetti vuosia tyhjillään olleeseen tilaan mittavan remontin.

Mies on tuttu kasvo monelle Kylmäkoskella asuvalle, sillä hän perusti kesällä kirkonkylälle Pizzeria Maukkaan.

– Kylmäkoski on kiva kylä, mutta Viialassa on enemmän asukkaita, Khider Abdullah perustelee sitä, että hän päätti siirtää liiketoimintansa Viialaan.

Hänellä on luja luotto Hovikokin menestymiseen. Arkipäivisin on tarjolla kotiruokalounas, johon kuuluu keitto, kaksi lämmintä pääruokaa, pitsaa sekä monipuolinen salaattipöytä.

– Minulla on kotiruokabuffetti, se on eri asia kuin pitseria. Lounasta saa kello yhdestätoista kolmeen iltapäivällä. Sen jälkeen voi tilata esimerkiksi pitsaa, kebabia, hampurilaisia ja siipiä.

Hovikokki on auki iltaan asti joka päivä.

Yrittäjä sanoo pitävänsä itsekin suomalaisesta ruoasta, mutta hänellä on hakusessa työntekijä, joka taitaisi hyvin juuri kotimaisen ruoan tekemisen.

Fateh Khider Abdullah on kotoisin Kurdistanista ja tuli Suomeen Irakista vuonna 2008 turvapaikanhakijana. Hän työskenteli kokkina myös kotimaassaan.

Remontin teettäminen tilaan ei ollut aivan halpaa, mutta yrittäjää ei pelota. Hän uskoo ravintolan konseptin ja hyvän ruoan vetävän tarpeeksi asiakkaita.

– Olen nuori ja haluan tehdä töitä. Työssä on mukavaa, kun tapaa uusia ihmisiä. Opin joka päivä uusia suomen kielen sanoja, ravintoloitsija kertoo.

38Hovikokki 3

Kotiruokalounaaseen kuuluu myös monipuolinen salaattipöytä.

38Hovikokki 2

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?