Viialan pappilasta suunnitellaan perhetaloa

Viialan MLL:n perhekahvila muuttaa nuorisotilasta Viialan pappilaan. Akaan seurakunta suunnittelee yhteistyössä kaupungin ja järjestöjen kanssa pappilasta perhetaloa.

Viialan MLL:n perhekahvila muuttaa nuorisotilasta Viialan pappilaan. Akaan seurakunta suunnittelee yhteistyössä kaupungin ja järjestöjen kanssa pappilasta perhetaloa.

Akaan seurakunta aikoo yhteistyössä kaupungin varhaiskasvatuksen ja järjestöjen kanssa tehdä Viialan pappilasta perhetalon, joka tarjoaa avointa toimintaa ja kohtauspaikan akaalaisille. Tärkeänä kohderyhmänä ovat lapsiperheet, mutta Akaan seurakunnan lapsi- ja perhetyön diakonin HannaMari Yogaswaranin mukaan muitakaan ei suljeta ulkopuolelle. Yogaswaranin mukaan tavoitteena on täyttää pappila toiminnalla.

– Tavoitteena ja toiveena on, että pappilasta muodostuu perhetalo, joka palvelee akaalaisia ja jonne voi tulla ja jossa voi olla, kohdata toisia ja tulla kohdatuksi.

Ensiaskel perhetalohankkeessa on Viialan MLL:n perhekahvilan siirtyminen kaupungin nuorisotilasta seurakunnan omistamaan pappilaan vielä tämän kuun aikana. Hanna-Mari Yogaswaranin mukaan myös muita järjestöjä kutsutaan mukaan yhteistyöhön.

Hankkeessa suunnitellaan pappilaan toimintaa siellä jo toimivien seurakunnan ryhmien lisäksi. Hanna-Mari Yogaswaranin mukaan vanhempainverkosto ja seurakunnan erityisnuorisotyö suunnittelevat vapaaehtoisten kouluttamista nuoriso- ja kerhotoimintaan, mikäli ilmoittautuneita toimintaan löytyy.

– Jonkun verran on jo ilmoittautuneita, mutta ei vielä tarpeeksi toiminnan käynnistämiseksi. Diakoniatyön ryhmät sekä seurakunnan nuorten päivystykset ja varhaisnuorten kerhot toimivat pappilassa, partiokin on edelleen pappilan yläkerrassa. Seurakunnan päiväkerhot jatkavat kuitenkin seurakuntatalolla.

Yogaswaranin mukaan tarkoitus on, että samalle kohderyhmälle ei järjestetä yhtä aikaa päällekkäistä toimintaa, vaan toiminnat täydentävät toisiaan.

Viialan pappilaa on esitetty myös myyntilistalle. Hanna-Mari Yogaswaranin mukaan perhetaloajatukselle on seurakunnassa näytetty kuitenkin vihreää valoa ja rakennukseen on luvassa myös pientä remonttia. Myynti on laitettu toistaiseksi jäihin.

Akaan kaupungin päivähoidon johtaja Anneli Säteri kertoo, että kaupunki on mukana perhetalohankkeessa ideoimassa toimintaa ja auttaa tarvittaessa työntekijän etsimisessä.

– Kaupungin varhaiskasvatus on tässä alkuvaiheessa mukana etsimässä yhteistyökuvioita, jotka palvelevat myös meidän varhaiskasvatuksen tarpeita. MLL on yksi järjestö, jossa tehdään arvokasta työtä, Säteri toteaa.

Säteri arvioi, että kaupunki voi tukea myös taloudellisesti Viialan MLL:n perhekahvilatoimintaa yhdistysten avustuksiin varatusta määrärahasta. Säterin mukaan Toijalan taajamassa kaupunki tarjoaa MLL:lle tilat korvauksetta.

 

 

36viialanpappila3Viialan MLL:n perhekahvila muuttaa pappilaan

MLL:n Viialan osaston perhekahvila muuttaa Viialan nuorisotilasta Akaan seurakunnan omistamaan pappilaan, joka sijaitsee lähellä Viialan kirkon parkkipaikkaa. Viialan MLL:n puheenjohtaja Anu Säynäjäkangas arvioi muuton tapahtuvan syyskuun loppupuolella.

Keskiviikkoisin toimivan perhekahvilan aukioloaikoihin muutto ei vaikuta.  Muutto ei aiheuta myöskään taukoa perhekahvilan toimintaan.

– Kaupungin päivähoidon johtaja Anneli Säteri otti meihin yhteyttä ja kysyi, kiinnostaisiko meitä tällainen yhteistyö. Koska taloon on tarkoitus keskittää perhetaloidealla muitakin kerhoja, sopii se hyvin meille. Kun on yksi paikka, mihin voi tulla, on se asiakasystävällistä ja tuo yhteistyön voimaa, Anu Säynäjäkangas sanoo.

Puheenjohtajan mukaan myös kaupungin omistama nuorisotila on ollut perhekahvilalle toimiva. Suurimmat haasteet ovat liittyneet portaisiin sekä ulkona nukuttamiseen, joka nuorisotilalla ei ole mahdollista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?