Tarpian Suunnalle kultaa ja hopeaa pyöräsuunnistuksen SM-kisoista

Akaalainen Antti-Jussi Oksa voitti hopeaa pyöräsuunnistuksen SM-kisojen sprintissä Porin Yyterin hietikoilla.

Akaalainen Antti-Jussi Oksa voitti hopeaa pyöräsuunnistuksen SM-kisojen sprintissä Porin Yyterin hietikoilla. Kuva: Jukka-Pekka Seppänen.

Tarpian Suunnan pyöräsuunnistajat saivat kaksi SM-mitalia viikonloppuna Porissa Yyterissä. Olli Savikko voitti SM-sprintissä H50-sarjan, ja Antti-Jussi Oksa suunnisti hopealle H14-sarjassa.

H50-sarjassa oli kaikkiaan 17 kilpailijaa, ja Savikko oli selvä ykkönen 5,59 kilometrin ja 13 rastin radalla. Savikko johti nelosrastilta alkaen, ja maalissa ero hopeasuunnistaja Trian Patric Östergårdiin oli lähes kaksi minuuttia. Kolmas oli Eksymän Timo Raudus, joka voitti mestaruuden sunnuntaina SM-kisan pitkällä matkalla.

Sunnuntaina 16,3 kilometrin pitkällä matkalla Olli Savikko oli neljäs.

Antti-Jussi Oksa oli lauantain sprintissä 3,95 kilometrin ja 11 rastin radalla alkurasteilla neljäs, kilpailun keskivaiheilla kolmas ja kiri hopealle parilla viimeisellä rastilla. Ero voittajaan Rajamäen Rykmentin Ilari Haltiaan oli maalissa vain 24 sekuntia. Sarjassa oli yhdeksän kilpailijaa.

D50-sarjassa kilpaillut Tarpian Suunnan Sari Oksa oli kuudes. Sarjassa oli 7 kilpailijaa, joista yksi hylättiin.

H35-sarjassa kilpaillut tarpialainen Hannu Ojala oli 8. Sarjassa oli 12 kilpailijaa, joista yksi hylättiin. Sunnuntain pitkällä matkalla Ojala oli kymmenes. Sarjassa oli kaikkiaan 14 kilpailijaa.

H60-sarjassa kilpaillut Pertti Kaukonen keskeytti. Sunnuntaina pitkällä matkalla Kaukonen oli seitsemäs kisassa, jossa kaksi kilpailijaa hylättiin ja kaksi keskeytti.

 

Jorma Karvonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?