Autopuhdistus Herolle nousee uusi halli Satamatielle

Autopuhdistus Heroa pyörittävä Timo Rokkanen kertoo rakentavansa uuden hallin, sillä nykyinen on liian ahdas.
Autopuhdistus Heroa pyörittävä Timo Rokkanen kertoo rakentavansa uuden hallin, sillä nykyinen on liian ahdas.

Toijalan Pätsiniementiellä toimiva Autopuhdistus Hero täytti hutikuussa pyöreät kymmenen vuotta. Akaasta kotoisin olevan Timo Rokkasen yrityksen palveluihin kuuluvat esimerkiksi autojen käsinpesut, hajunpoistot, sisäpuhdistukset, vahaukset, maalipinnan kiillotukset, ikkunatummennukset sekä rengas- ja vannemyynti. Autopuhdistus Heron asiakaskunta koostuu autoliikkeistä, yrityksistä sekä yksityishenkilöistä.

– Jäin edellisestä työstäni hyvinkääläisessä autoliikkeessä virkavapaalle, rupesin tekemään tätä hommaa, ja sille tielle olen jäänyt. Yrittäminen on mukavaa, tässä on oma vapaus. Lomaa jos kaipaa, niin sitten on vaan raa’asti laitettava ovet kiinni. Rahapussissahan se tuntuu, mutta koska olen yksin tässä töissä, voin kuitenkin tehdä niin silloin kun siltä tuntuu, Rokkanen kertoo.

Timo Rokkanen aikoo palkata myös työntekijän uuden hallin valmistuttua.
Timo Rokkanen aikoo palkata myös työntekijän uuden hallin valmistuttua.

Uuteen halliin tarvitaan uusi työntekijä

Timo Rokkanen aikoo rakentaa uuden 540 neliömetrin hallin Toijalan Satamatielle Akaanportin yritystalon päähän.

– Sain ostettua tontin kaupungilta. Siitä tässä lähdetään, että kyllä se halli sinne rakennetaan, mutta ajankohta on vielä hiukan auki. Jos kaikki menee hyvin, niin ehkä ensi kesänä pääsemme uusiin tiloihin, Rokkanen kertoo.

Uusiin tiloihin siirtymisen syynä on se, että Autopuhdistus Heron nykyiset tilat ovat yritykselle liian pienet, vanhat ja epäkäytännölliset.

– Tämä kiinteistö koostuu pienistä palasista ja kaikkia toimintoja ei saada saman katon alle. Siitä kärsii työtehokkuus. Mitä pikemmin pääsemme uusiin tiloihin, sitä parempi. Uusi halli tulee aivan loistavalle paikalle, siinä on mahdollista napata ABC-aseman asiakasvirrasta osa, Rokkanen miettii.

Tulevaisuudensuunnitelmien suhteen Rokkanen on kuitenkin maltillinen. Hänen mielestään pienyrittäjän kannattaa edetä pienin askelin, eikä havitella kuuta taivaalta.

– Yritän vähitellen kasvattaa liiketoimintaa, ja toivon, että pystyisin työllistämäänkin jonkun. Kun halli saadaan pystyyn, niin kyllä sinne sitten on pakkokin palkata työntekijä, Rokkanen kertoo.

Autopuhdistus Herolla menee mukavasti lamasta huolimatta.
Autopuhdistus Herolla menee mukavasti lamasta huolimatta.

Autopuhdistus Hero on Rokkasen mukaan tullut toimeen yllättävän hyvin lamasta huolimatta, ja yrityksen liikevaihto on tasaisessa kasvussa.

– Kesä tosin on aina vähän hiljaisempaa aikaa. Sen näkee sitten kun talvi tulee, että millaiseksi loppuvuosi muotoutuu. Vähän olemme viime vuotta jäljessä, mutta emme paljon, Rokkanen toteaa.

Paikkakunnalla jo toimiviin yrityksiin pitäisi panostaa

Rokkanen kaipaisi yhteiskunnalta enemmän tukea pienyrittäjille. Hänen mukaansa esimerkiksi monelle yrittäjälle kynnys palkata työntekijöitä on korkea.

– Nykyään ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen voi hakea tukea, mutta eri asia on saako sitä. Ja verotus Suomessa on kova, Rokkanen tuumii.

Rokkasen mielestä myös Akaan kaupunki voisi panostaa enemmän yrittäjien tukemiseen. Tukea hän kaipaisi nimenomaan Akaassa jo toimiville yrityksille.

– Kaupungilta en ole saanut juuri mitään tukea. Tänne halutaan kovasti uusia yrityksiä, mutta tuntuu siltä, että vanhat akaalaiset yritykset ovat lapsipuolen asemassa. Mielestäni pitäisi panostaa ensin siihen, että oman paikkakunnan yritykset pysyisivät täällä, ja sitten vasta tarjottaisiin paikkoja muille. Näkeehän sen miten tyhjä tuo keskustakin on. Se on sääli, Rokkanen sanoo.

Palvelemme Akaassa -sarjassa Akaan Seutu esittelee eri aljen akaalaisia yrityksiä.