Tuija Tuusa palasi kotiin ja perusti kiinteistönvälitys- ja isännöintitoimiston

Tuija Tuusa on vuokrannut toimistolleen tilat Kauppiastavaratalosta Toijalan torin laidalta. Toimiston seinällä oleva taulu on tuliainen Prahasta. Henry Lasnierin työn nimi on Ain´t misbehavin´.

Tuija Tuusa on vuokrannut toimistolleen tilat Kauppiastavaratalosta Toijalan torin laidalta. Toimiston seinällä oleva taulu on tuliainen Prahasta. Henry Lasnierin työn nimi on Ain´t misbehavin´.

Kiinteistönvälitys- ja isännöintitoimisto Akaan Asuntoykkösen perustanut Tuija Tuusa arvioi pitkän kokemuksen, ammattitaidon ja paikallisuuden olevan omia vahvuuksiaan alalla.

Tuusa on työskennellyt asuntomyyntipäällikkönä YH-Kodeilla, Lemminkäisellä sekä Kiinteistömaailmassa sekä toiminut OP-ryhmässä sekä pankki- että kiinteistöpuolella. Tuusa johti 15 vuotta Toijalassa paikallista OP-Kiinteistökeskusta, jonka vetäjänä toimii nyt Tuijan sisko Anne Tuusa.

– Mitä kilpailuun tulee, suurinta se tulee olemaan Akaassa toimivien tamperelaisten ja hämeenlinnalaisten välittäjien kanssa. Tarjoan selkeästi paikallisen vaihtoehdon, Tuija Tuusa arvioi.

Paitsi kokemusta Tuusalta löytyy myös pätevyys alalle. LKV-pätevyyden lisäksi hän suorittanut ylemmän kiinteistönvälittäjätutkinnon, isännöitsijätutkinnon sekä liiketaloudellista osaamista tukevan eMBA-koulutuksen.

Tasainen hintakehitys on Akaan etu

Akaan Asuntoykkösen palveluihin kuuluvat kiinteistönvälityksen ja isännöinnin ohella vuokravälitys, kiinteistöarviointi, kaupanvahvistus ja kauppakirjojen laatiminen. Yhden naisen yrityksen toiminta keskittyy pääasiassa Akaaseen. Toimisto sijaitsee Toijalan torin laidalla Kauppiastavaratalon katutasossa.

Tällä hetkellä Akaassa on myynnissä yli 200 asuntokohdetta. Vaikka yleisesti myyntiajat ovat pidentyneet ja kauppahinnat laskeneet, Tuija Tuusan mukaan Akaassa kehitys on ollut tasaisempaa.

– Esimerkiksi Toijala ei ole koskaan ollut hintatasoltaan huippuhintainen. Ehkä tasaisuus on tässä lamassa hyvä asia. Hinnoittelu on kaikkein tärkein. Toki markkinoihin vaikuttaa paljon se, että pankit ovat tiukentaneet lainapolitiikkaansa. Asiakkaita ei haluta päästää kahden asunnon loukkuun, mikä on ihan hyvä.

Asuntoesittelyjen pääpaino on yksityisnäytöissä

Tuija Tuusa on itse paluumuuttaja. Asuttuaan kolme vuotta Tampereella hän palasi vuosi sitten takaisin Toijalaan, jonne vetivät läheiset ja tutut. Ennen Asuntoykkösen perustamista Tuusa piti puoli vuotta vapaata ja mietti, mitä vielä tekisi elämässään.

– Tämä ala on se, mistä olen aina pitänyt. Pääsääntöisesti tässä työssä voi olla mukana tekemässä hyviä asioita ja ratkaisemassa ihmisten tarpeita. Lisäksi olen aina tykännyt tehdä kovasti töitä. Minulle sopii, että en ole sidottu kelloon. Voin tehdä vapaasti ilta- ja viikonlopputöitä.

Tuija Tuusa palvelee Kauppiastavaratalon toimistossaan maanantaista perjantaihin. Maanantaisin toimisto on auki kello 18:aan, minkä hän toivoo palvelevan erityisesti työssäkäyviä. Asuntoesittelyissä pääpaino on yksityisnäytöissä.

– Asunnon osto on niin ainutkertainen ja iso asia, että siihen tarvitaan kahdenkeskistä aikaa asiakkaan kanssa. Silloin pystymme luottamuksella puhumaan rahoituksesta, nykyisestä asunnosta, lainhuudoista, kiinnityksistä ja muista asiakasta kiinnostavista asioista. Asiakas saa silloin henkilökohtaista opastusta.

36asuntoykkönen1

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?