Apilan Pallosalama aloitti lämminverivauhtia

Akaalaisen Perttu Pohjolan valmennuksessa kilpaileva Apilan Pallosalama kaunisteli Turussa ennätystään Oiva Käsnäsen kuskaamana. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Akaalaisen Perttu Pohjolan valmennuksessa kilpaileva Apilan Pallosalama kaunisteli Turussa ennätystään Oiva Käsnäsen kuskaamana. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Maanantaina 7.9. Turun raveissa nähtiin kylmäveristen mailin ryhmäajossa rivakkaa menoa, kun akaalaisen Perttu Pohjolan valmentama Apilan Pallosalama säntäsi kärkeen ja veti ensimmäiset sadat metrit lähes lämminverivauhtia. Ensimmäinen puolikas kellotettiin 21,0-lukemiin.

Moni uskoi Oiva Käsnäsen ajaman Apilan Pallosalaman uupuvan matkalle, mutta seitsemänvuotias ori tuli sinnikkäästi maaliin kakkosena. Edellä oli Esa Holopaisen kuskaama viime vuoden Oulu Expressin voittanut Taruntuuli, joka hyötyi Pallosalaman hyvästä vedosta niin, että sivusi viisivuotiaiden tammojen SE-noteerausta 23,8a. Apilan Pallosalaman kakkosaika 24,3a on Vieskerin pojan uusi ennätys.

Akaalaisen Timo Leivon nelivuotias ruuna Baron De Rive jatkoi tiistaina Teivossa siitä, mihin Porissa ensimmäisessä kilvanajossaan jäi. Kylmäkosken herrasmiehen oma lämminverikasvatti otti voiton kilometriajalla 17,7a. Edellisessä eli uransa avauskilpailussaan Baron De Rive meni voltista 18,6a.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?