Akaan kaupunki aloittaa yt-neuvottelut

Kaupungin yt-neuvottelut tähtäävät henkilötyövuosien vähentämiseen jo tänä vuonna. Irtisanomiset ovat mahdollisia vuoden 2016 alusta.

Kaupungin yt-neuvottelut tähtäävät henkilötyövuosien vähentämiseen jo tänä vuonna. Irtisanomiset ovat mahdollisia vuoden 2016 alusta.

Akaan kaupunki aloittaa kaupungin koko henkilöstöä koskevan yhteistoimintamenettelyn. Tavoitteena on valtuuston kesäkuisen säästöpäätöksen mukaisesti vähentää 58,5 henkilötyövuotta vuosina 2015–2019.

Vähennyksissä voidaan hyödyntää kaikkia käytettävissä olevia keinoja. Kaupunginhallituksen alaisen henkilöstöjaoston mukaan näitä ovat esimerkiksi irtisanomiset, lomautukset, osa-aikaistamiset sekä toimintojen ulkoistukset ja lakkautukset.

Lievempiä listattuja keinoja ovat eläköityminen ja muu vaihtuvuus, määräaikaisen henkilöstön vähentäminen, vapautuvien vakanssien täyttämättä jättäminen, organisaatiomuutokset ja nykyisten toimintojen uudelleenjärjestelyt ja tehostaminen.

Henkilöstöjaosto on valtuuttanut henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuoren toteuttamaan työnantajan puolesta yhteistoimintamenettelyn sekä antamaan toteuttamista koskevat ohjeet ja aikataulut.

Akaan kaupungin taseessa on vuoden 2014 tilinpäätöksen jälkeen alijäämää noin 5,25 miljoonaa euroa. Vuoden 2015 talousarvio on lähtökohdaltaan noin 2,9 miljoonaa euroa alijäämäinen, mutta koko taloussuunnitelmakausi 2015–2017 on noin 3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Kaupungin henkilöstön viiden vuoden irtisanomissuoja alkoi 2011, kun Kylmäkoski liitettiin Akaaseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?