Taitoja ja tietämystä mitattiin Herrasmieskilpailussa

Kerhon varapuheenjohtaja Petri Airaksinen ja Samuli Latvanen tutkimassa luontorastin tehtäviä.
Kerhon varapuheenjohtaja Petri Airaksinen ja Samuli Latvanen tutkimassa luontorastin tehtäviä.

Toijalan Seudun Reserviupseerikerho järjestää syyskauden avaukseksi kahden vuoden välein kerhon jäsenille suunnatun Herrasmieskilpailun. Kilpailu järjestetään parikilpailuna ja pääpalkintona on seuraavan kisan järjestelyvastuu.

Tänä vuonna järjestelyistä vastasivat Eero Lauhkonen ja Sami Rantala. Herrat olivat laatineet kilpailun monipuolisilla elämän- ja sotilastaitoja ja -tietämystä vaativilla tehtävärasteilla.  Rasteilla oli ammuntaa ilmakiväärillä ja pienoispistoolilla ja -kiväärillä, pinta-alan ja korkeuserojen arviointia, maanpuolustusaiheisia tietokysymyksiä, luontotuntemusta kuvin ja tekstein sekä erilaisten nesteiden tunnistamista haju- ja näköaisti perusteisesti sekä ryhmän toimintaa tuliylläkön jälkitilanteessa.

Kilpailu käytiin loistavissa olosuhteissa elokuisena perjantai-iltana Toijalan reserviläisjärjestöjen Saajanmajalla. Tilaisuus alkoi yhteisellä lipunnostolla. Kilpailun jälkeen saunottiin, uitiin ja syötiin lihasoppaa ja räiskäleitä asiaankuuluvine juomineen. Osallistujia oli kaikkiaan noin 30.

Ilahduttavaa oli se, että ensikertalaisia nuoria oli mukana useita. Mukana oli myös kerhon harvalukuiseen naisjäsenistöön lukeutuva Sanna Jaakola Viialasta. Jaakola nappasi kilpailun voiton yhdessä kerhon puheenjohtajan Matti Koppasen kanssa.

Sanna Jaakola kertoi tulleensa mukaan kerhon toimintaan edellistalvena nuorille suunnatussa tapahtumassa ja olevansa tyytyväinen saamaansa vastaanottoon kerhossa. Kilpailua hän piti erinomaisesti järjestettynä.

Osallistujilla oli runsaasti aikaa keskustella erilaisista asioista, sillä kotiinkuljetus lähti vasta illan pimennyttyä kello 23.30.

Jukka Turunen

Kilpailun jälkeen maistui Ilkka Leinon lihasoppa ja räiskäleet. Soppaa kauhomassa  kilpailun voittajakaksikkoon kuulunut Sanna Jaakola.
Kilpailun jälkeen maistui Ilkka Leinon lihasoppa ja räiskäleet. Soppaa kauhomassa kilpailun voittajakaksikkoon kuulunut Sanna Jaakola.