Akaa-Volley valmistuu palanen kerrallaan ykkössarjakauteen

Akaa-Volleyn tuoreimmat pelaajat ovat Panu Pitkänen (vas.), Joni Veripää, Jukka-Pekka Tuikka ja Markus Kauppinen. Kuva Mikko Peltoniemi.
Akaa-Volleyn tuoreimmat pelaajat ovat Panu Pitkänen (vas.), Joni Veripää, Jukka-Pekka Tuikka ja Markus Kauppinen. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaa-Volleyn 1-sarjamiehistön kesäharjoittelu on sujunut mallikkaasti ja joukkue odottaa nälkäisenä sarjan alkamista. Hyvissä ajoin ennen kesälomia edelliskauden joukkueen tukipilareista sopimuksensa tulevalle kaudelle varmistivat muun muassa Joni Mikkonen, Matti Ollikainen, Dmitri Borischev sekä Hasse Mattila.

Nuorisokaartista osa suorittaa varusmiespalvelusta, ja osalla on opinnot siinä mallissa, että lentopallo siirtyy hetkeksi ainakin osittain taka-alalle. Omien konkareiden aikainen varmistuminen tulevan kauden joukkueeseen helpotti valmennusportaan kesämurheita huomattavasti. Ajoissa kasaan saatu joukkueen näinkin vahva runko oli tae sille, että syksyn alla joukkueeseen oli odotettavissa imua seuraa vailla olevien pelimiesten keskuudesta ympäri eteläisen Suomen. Akaa-Volleyn tuttu ja arvostettu valmennuskaarti  ei tätä imua missään tapauksessa vähennä.

Joukkue on vahvistunut aiemmin ilmoitetun passari Ossi Heinon lisäksi toisellakin passarilla Juuso Paanasella  sekä keskitorjujilla Panu Pitkäsellä ja JP Tuikalla.  Paananen pelasi edelliskauden Mikkelin Passareissa, Pitkänen Kyky Betsetissä ja Tuikka TKT:ssä. Myös edelliskausina Rantaperkiön Iskua edustanut ja nuoruusvuosinaan Akaa Volleyn paitaakin kantanut yleispelaaja/hakkuri Markus Kauppinen tekee paluun Akaaseen Lisäksi Akaa-Volleyllä on Pälkäneen Lukon kanssa on farmisopimus, ja sieltä ainakin libero Joni Veripää nähtäneen Akaan paidassa tulevalla kaudella.

Kaikki nämä pelurit ovat tuttuja akaalaisille lentopallon ystäville menneiltä kausilta, kun he ovat Monarilla vierailleet vastustajien paidoissa. On mielenkiintoista nähdä uudet keskitorjujat rooleissaan heti kauden alusta. Aiempina vuosina keskimiesten hankinta koko kaudeksi on ollut selvästi haastava rasti, mutta nyt on heti kauden alusta tälläkin osastolla kelpo nippu pelimiehiä. Myös passarin tontilla päävastuun vuosia kantanut Hasse Mattila pääsee varmasti jakamaan vastuuta Heinolle ja Paanaselle. Unohtaa ei sovi myöskään seuran omaa kasvattia,  passarijuniori Miika Seppästä, jolla on viime kaudesta jälleen vuosi lisää ikää ja edelleen kasvavaa nuorta nälkää näyttää kyntensä kentällä. Tuossa nelikossa syntyy varmasti paitsi vastuun jakoa, myös tervettä kilpailua pelipaikasta.

Laaja ja laadukas materiaali saa myös päävalmentaja Lauri Tihisen huokaisemaan kauden alla – ainakin puolittain.

– Kyllähän tässä hommia vielä pitää painaa pitkä ja pimeä syksy, ennen kuin kevään nousupeleistä voidaan puhua. Kun lohkon muiden joukkueiden nimilistoja katsoo, on luvassa jälleen tasainen alkusarja, mistä jatkopaikka on kovien onnistumisten takana. Nöyrästi on omaa työtä jaksettava tehdä, päättää Tihinen.

Harjoitusottelu Iskua vastaan paljasti heikkoudet ja vahvuudet

Akaa-Volleyssa jatkava Dmitri Borichev iski Iskua  vastaan vaihtelevasti sekä torjuntaan että kenttään. Kuva: Mikko Peltoniemi.
Akaa-Volleyssa jatkava Dmitri Borichev iski Iskua vastaan vaihtelevasti sekä torjuntaan että kenttään. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaa-Volley pelasi viime viikon keskiviikkona Viialassa harjoitusottelun liigaan valmistautuvaa Rantaperkiön Iskua vastaan.  Isku oli odotetusti kovempi 3-1 (17-25, 21-25,25-23, 14-25), mutta Akaan miehistö antoi kelpo vastuksen. Mikään erä ei ollut läpihuutojuttu, vaan Akaa-Volley  haastoi Iskua tosissaan. Syöttöpeli toimi akaalaisilla hyvin, ja myös hyökkäyspelaaminen oli odotetun vahvaa.

Vastaanotto- ja puolustuspelaamisessa näkyi pääkäskijä Lauri Tihisen silmiin eniten parannettavaa ja näihin osa-alueisiin aiotaan harjoittelussa kiinnittää edelleen lisää huomiota. Positiivisimpana asiana Tihinen näki oman juniorin, yleispelaaja Jere Aallon kehitysharppauksen laitapelaajana kuluneen kesän aikana. Myös libero Joni Veripää ihastutti uhrautuvalla puolustuspelaamisella.

Seuraavat harjoituspelit Akaa-Volley pelaa reilun parin viikon päästä perinteisessä kauteen valmistavassa Viron-turnauksessa. Kauden ensimmäinen runkosarjan kotipeli pelataan sunnuntaina 4.10., jolloin vastaan asettuu paikallisvastustaja Lempäälän Kisa.

Miika Seppänen (vas.), Jere Aalto ja Adjete Agnithey valmiina vastustajan syöttöön.
Miika Seppänen (vas.), Jere Aalto ja Adjete Agnithey valmiina vastustajan syöttöön.