Mustikoiden perkaaminen onnistuu myös imuriin liitettävällä puhdistimella

Sajakosken Kaijalle terveisiä, ja muillekin tiedoksi, koskien mustikoiden perkaamista. Olemme pitkän aikaa käyttäneet puolukoiden perkaamiseen pölynimuriin yhdistettävää laitetta. Ja kun tänä kesänä tuli hyvin mustikoita, niin perkasimme nekin kyseessä olevalla laitteella (vaimon vastustelusta huolimatta).

Tulos yllätti odotukset, marjat puhdistuivat todella hyvin. Puhdistimen nimeä en muista, mutta se on vihreä, kaatosuppilolla varustettu ja sitä myyvät kodintarviketavaratalot. Hinta on muistaakseni alle 20 euroa.

Imurina olisi hyvä olla märkä/kuiva ”pönttöimuri”, hinta 35 eurosta ylöspäin. Siitä pölypussi pois, jätetään vain moottorifiltteri paikoilleen. Näin voidaan mahdollisen liian voimakkaan imunsäädön seurauksena puhtaaseen pönttöön joutuneet marjat perata uudestaan.

Tavallisesta imuristakin kannattaa pölypussi poistaa, ja jättää vain moottorisuodatin, jolloin imutehoa saadaan riittävästi. Roskia tosin joutuu välillä poistamaan, jotta imuteho riittää.

Annan mielelläni neuvoja kyseessä olevasta asiasta.

Matti Manderbacka

Puh. 0400-342008