Toijalan Valpas lähtee lentopallon naisten 2-sarjaan

Valppaan lentopallonaiset harjoittelevat valmentajiensa Jukka Aimolahden (takana vas.) ja Simo Syrjäsen johdolla. Syrjäsen vieressä Satu Kallio, Tiia Välimäki, Kami Koskinen ja Laura Ruonala. Edessä Heidi Jalli, Veera Kurikka ja Tarja Humaloja.

Valppaan lentopallonaiset harjoittelevat valmentajiensa Jukka Aimolahden (takana vas.) ja Simo Syrjäsen johdolla. Syrjäsen vieressä Satu Kallio, Tiia Välimäki, Kami Koskinen ja Laura Ruonala. Edessä Heidi Jalli, Veera Kurikka ja Tarja Humaloja.

Toijalan Valpas aloittaa tauon jälkeen kilpailutoiminnan lentopalloliiton sarjassa. Seuraan perustettu naisjoukkue pelaa alkavalla kaudella naisten 2-sarjassa. Joukkuetta valmentavat Simo Syrjänen ja Jukka Aimolahti.

Naisjoukkueen perustaminen nousi esillä seurassa alkuvuodesta toteutetussa kehittämisseminaarissa.

– Puskaradion kautta kuulimme, että alueella on innokkaita naisia, jotka ovat valmiit lähtemään mukaan, kertoo valmentaja Simo Syrjänen, joka on pelannut lentopalloa 30 vuotta ja valmentanut paitsi Valppaassa myös A-Volleyssä.

Sarjapelejä lähtevät pelaamaan Tiia Välimäki, Heidi Jalli, Tarja Humaloja, Annemari HumalojaMäkinen, Päivi Piispanen, Veera Kurikka, Kami Koskinen, Kirsi Snellman, Laura Ruonala ja Satu Kallio. Pelaajat asuvat Akaassa tai ovat lähtöisin alueelta. Kaksi pelaajaa tulee Hämeenlinnasta.

Valmentajan mukaan joukosta löytyy sekä nuoruuden intoa että vuosikymmenien kokemusta.

– Joukkueeseen kuuluu junnuina pelanneita nuoria, jotka ovat jossain kohtaa lopettaneet mutta nyt kiinnostuneet katsomaan, kuinka siivet kestävät naisten sarjoissa. Mukana on myös vanhempia, jotka ovat pelanneet usealla sarjatasolla, Simo Syrjänen kuvailee.

Tavoitteet ensimmäistä kautta pidemmällä

Valmentaja arvioi 2-sarjan suhteellisen kovatasoiseksi ja Valppaan joukkueen yhteen hitsaamisen vievän oman aikansa. Ensimmäinen tavoite on sarjapaikan varmistaminen.

– Pidemmällä tähtäimellä toivoisin, että tälle hommalle saadaan usean vuoden jatkumo, ettei tämä jäisi pelkäksi kokeiluksi ja käynniksi sarjassa. Niin pitkälle mennään kuin porukalla riittää motivaatiota, Syrjänen toteaa.

Naiset pelaavat kotipelinsä pääasiassa Toijalan Monitoimihallilla ja tarvittaessa Viialan palloiluhallilla.

Akaalaisseura on pelannut naisten 2-sarjassa viimeksi kaudella 2010–2011, tuolloin A-Volleyn joukkueella. Sen jälkeen A-Volleyn naiset pelasivat vielä vuoden 3-sarjaa. Toijalan Valppaalla on ollut naisten 2-sarjajoukkue viimeksi 80-luvulla ja sen jälkeen 3-sarjajoukkue 2000-luvun taitteessa. Valppaan miehet ovat pelanneet sarjassa viimeksi kaudella 2011–12.

Tällä hetkellä Valppaassa toimii naisten joukkueen lisäksi miesten harraste- ja kuntolentopallojoukkueet. Valpas järjestää vuosittain myös Toijala Lentis -turnauksen.

Mukana on SM-tason kokemusta

Naisjoukkueen kokenutta kaartia edustaa Viialan Pyryssä lentopallon aloittanut Tarja Humaloja, jonka pelaajaura on kestänyt jo 40 vuotta ja kokemusta löytyy myös ylimmältä sarjatasolta. Kaksi viimeistä kautta Humaloja on pelannut 2-sarjaa Kangasalla ja neljä edeltävää kautta Orivedellä. Merkittävimpänä saavutuksenaan hän pitää TUL:n naisten lentopallomestaruutta Lempäälän Jyryn riveissä vuonna 1982. Tältä vuodelta Humalojalla on kaksi Suomen mestaruutta ja yksi hopea veteraanisarjoista.

Kahdenkymmenen vuoden pelaajakokemus löytyy Kylmäkoskella asuvalta Heidi Jallita. Liikunta-alan yrittäjänä toimiva Jalli on aloittanut lentopallon Tampereen Mestossa ja pelannut 1- ja 2-sarjaa, jota viimeksi Kangasalla.

A-Volleyssä aloittanut ja viimeksi Kalevan Lentopallossa Tampereella pelannut Kami Koskinen Viialasta palaa kentälle parin vuoden tauon jälkeen. Kaksoistutkintoa suorittava Koskinen on pitänyt pelaamisessa taukoa opiskelujen vuoksi. Valppaan lentopallonaisiin Koskinen houkuteltiin mukaan Toijala Lentiksestä.

– Sen verran tykkään lentopallosta, että innostuin lähtemään uudestaan.

Hämeenlinnalainen, 184-senttinen Satu Kallio on hämeenlinnalaisseuroissa hankitun lentopallokokemuksen lisäksi yleisurheillut. Valppaassa pelaa myös kaksoissisko Päivi Piispanen. Satu Kallion mukaan harjoitukset ovat yllättäneet positiivisesti, vaikka suurin osa pelaajista on toisilleen ennestään tuntemattomia.

– Nautin siitä, kun pääsen pelaamaan. Kaikki yrittävät parhaansa. Varmasti ensimmäinen tavoite on, että saadaan aikaan hyvää peliä, Kallio arvioi.

35valpasLentopallo2

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?