Sauvarullaluistelun Suomen mestaruus Kylmäkosken Veikkojen Aki Heinoselle

Aki Heinonen voitti sauvarullaluistelun Suomen mestaruuden  43,2 kilometrin matkalla. Kuva Riikka Kyläheiko.

Aki Heinonen voitti sauvarullaluistelun Suomen mestaruuden 43,2 kilometrin matkalla. Kuva Riikka Kyläheiko.

Kylmäkosken Veikkojen Aki Heinonen voitti sauvarullaluistelun Suomen mestaruuden 1.8. Ähtärissä, jossa kisattiin rullaluistelun ja sauvarullaluistelun maratonmatkojen mestaruuksista. Heinoselle mestaruus oli jo kolmas.

Kilpailut käytiin 3,6 kilometrin radalla, joka kierrettiin 12 kertaa. Kokonaismatkaa kertyi 43,2 kilometriä. Kilpailupäivän lämpötila oli noin + 19 astetta ja puhalsi kevyt tuuli.

Aki Heinosella oli taktiikkana lähteä kovaa alusta alkaen ja pyrkiä etenemään tasaisella vauhdinjaolla. Kierros sisälsi yhden isohkon nousun ja yhden laskuosuuden, joiden välissä oli parisataa metriä tasaista. Muuten reitti oli tasainen ja hyvällä asvaltilla. Tämä sopi Heinoselle hyvin, sillä nousussa ja sen jälkeisellä tasaisella sauvoista oli hyötyä.

– Olisi niitä sauvoja enemmänkin saanut hyödynnettyä, mutta onnistuin hajottamaan toisen sauvan piikin toisella tai kolmannella kierroksella. Tämän jälkeen en pystynyt työntämään ylämäkeen niin paljon kuin olisin halunnut. Onneksi niitä sauvoja ei muualla tarvittukaan.

Kilpailu sujui Heinoselta ennakkokaavailuiden mukaan ja hän sai luistella oman luistelunsa taktiikkansa mukaisesti.

– Alussa lähdin tietoisesti ehkä vähän liiankin kovaa, mutta sen jälkeen rauhoitin vauhdin matkavauhtiseksi, jolla varmasti jaksoin maaliin.

Ero seuraaviin sauvarullaluistelijoihin kasvoi kierros kierrokselta ja maaliin Heinonen saapui ajassa 1.20,50 keskinopeuden ollessa 32,1 kilometriä tunnissa.  Eroa hopeamitalistiin kertyi vajaat 13 minuuttia.

– Tavoitteeksi asetin kolmannen Suomen mestaruuden sauvallisissa ja se saavutettiin. Ainoa asia, mikä jäi harmittamaan, oli se etten porrastetun lähdön takia päässyt haastamaan rullaluistelijoiden kärkeä. Nyt luistelin puoltatoista kierrosta lukuun ottamatta koko matkan yksin ja rullaluistelijoiden kärki eteni vähintään kolmen luistelijan porukalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?