Kylmäkosken kirjasto ja kunnantalo eivät käy kaupaksi

Kylmäkosken kirjastoa myydään 150 000 euron hintaan.

Kylmäkosken kirjastoa myydään 150 000 euron hintaan.

Akaan kaupunki laittoi kesäkuussa myyntiin Kylmäkosken entisen kunnantalon sekä kirjaston. Kiinteistöt eivät kuitenkaan tunnu käyvän kaupaksi, sillä Akaan kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Pentti Viholan mukaan keskiviikkoon mennessä kummastakaan ei ollut jätetty yhtään tarjousta, vaikka tarjousten jättöaikaa on jatkettu jo pariin otteeseen. Näillä näkymin tarjousten viimeinen jättöpäivä on 18. syyskuuta. Myyntipäätöksen tekee kaupunginhallitus.

Kylmäkosken kunnantalosta pyydetään 200 000 euroa.

Kylmäkosken kunnantalosta pyydetään 200 000 euroa.

– Koetamme saada kiinteistöt myytyä, mutta ajat ovat huonot. Kysyntää ei oikein ole, Vihola sanoo.

Molemmat kohteet on tarkoitus myydä tarjouskauppana. Arkkitehti Kalle Vartolan suunnittelemasta vuonna 1966 valmistuneesta kunnantalosta on pyydetty 200 000 euron pohjahintaa, ja vuonna 1976 valmistuneesta kirjastosta 150 000 euron pohjahintaa. Molempien kiinteistöjen kunto on Oikotiellä olevissa myynti-ilmoituksissa määritelty tyydyttäväksi.

– Pohjahinnat on määritelty, mutta alhaisemmatkin tarjoukset täytyy käsitellä, Vihola toteaa.

Kylmäkosken kunnantalon on suunnitellut arkkitehti Kalle Vartola.

Kylmäkosken kunnantalon on suunnitellut arkkitehti Kalle Vartola.

Sekä kirjaston että kunnantalon kohdalla ostotarjouksessa tulee mainita kiinteistön tuleva käyttötarkoitus.

– Kiinteistöjen käyttötarkoitusta ei ole määrätty, mutta vanha kaava saattaa määrittää sitä. Kaavaa tosin voidaan muuttaa, Vihola kertoo.

Viialan museon kokoelmat ovat Kylmäkosken kirjastossa

Kylmäkosken kirjastossa säilytettään tällä hetkellä Viialan museon kokoelmia. Mikäli kirjasto saadaan myytyä, joutuu kaupunki miettimään museon tavaroiden sijoituspaikkaa uudelleen.

– Mitään puhetta ei ole ollut siitä mitä museon kokoelmille tapahtuu, jos Kylmäkosken kirjasto myydään. Me varmaankin yritämme sopia ostajan kanssa luovutusajan sellaiseksi, että Viialan museo pääsee uusiin tiloihin tai ehdimme etsiä uuden varaston, Akaan sivistystysjohtaja Jukka Oksa kertoo.

Oksan mukaan Viialan museo on tarkoitus saada auki ja toimintaan ensi kesään mennessä. Museon uusiksi tiloiksi harkitaan Viialan entistä nahkatehdasta, Torikadun Säästötaloa ja Viialan viilatehtaan tiloja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?