A-Volley kaipaa pelaajia ja taustajoukkoja

A-Volleyn puheenjohtaja Arja Pikkuharju ja c-poikien joukkueenjohtaja Janne Katoperä toivovat, että lentopallo houkuttelisi lisää akaalaisia sekä juniorijoukkueiden pelaajiksi että taustavoimiksi.

A-Volleyn puheenjohtaja Arja Pikkuharju ja C-poikien joukkueenjohtaja Janne Katoperä toivovat, että lentopallo houkuttelisi lisää akaalaisia sekä juniorijoukkueiden pelaajiksi että taustavoimiksi.

A-Volley on tiukan paikan edessä. Vuosikausia SM-tason pelaajia kasvattanut ja Akaa-Volleyn edustusporukkaa ruokkinut lentopalloseura ei meinaa saada juniorijoukkueita kasaan. Pulaa on niin pelaajista, valmentajista kuin taustajoukoista.

– Ihmisiä tarvittaisiin ylipäänsä mukaan toimintaan, myös johtokuntaan, kertoo seuran puheenjohtaja Arja Pikkuharju.

Poikien puolella D- ja E-junioreiden joukkue puuttuu tällä kaudella kokonaan. Joukkueenjohtaja Janne Katoperä kertoo, että D-ikäiset siirtyivät C-poikiin, että edes siihen saataisiin joukkue. Siihenkin pelaajia tarvittaisiin lisää. B-pojat ovat mukana A-pojissa, jotka muodostavat Akaa-Volleyn kakkosjoukkueen ja ovat pitkälti Akaa-Volleyn Ykkössarjaa pelaavan edustusjoukkueen mukana.

– F-ikäisiin poikiin on valmentajat, ja toivottavasti joukkueeseen saadaan myös pelaajia, Katoperä sanoo.

Myös tytöissä eri ikäluokkia on yhdistelty tälle kaudelle niin, että B-junioreihin on saatu joukkue. D- ja E-joukkueita ei ole.

Arja Pikkuharju toivoo, että mieslentopallon paikallinen ja maajoukkuetason menestys houkuttelisi uusia lapsia lajin pariin. Pikkuharju ja Janne Katoperä pitävät lentopalloa edullisena harrastuksena, ja A-Volleyssä ymmärretään sekin, että lapsilla on myös muita harrastuksia.

– Pyrimme syksyn aikana kiertämään Toijalan kouluja ja esittelemään lajia lapsille. Olen myös varma, että tällä alueella on ihmisiä, jotka ovat itse pelanneet, mutta eivät ole osanneet lähteä mukaan. A-Volley kyllä maksaa liiton koulutuksen, Pikkuharju kertoo.

Palloiluhallin remontti ei tyydytä

Olosuhteet eivät ole suosineet akaalaista lentopalloa viime vuosina. Koulujen sisäilmaongelmat ja niitä seurannet evakot ja remontit ovat sulkeneet saleja ympäri kaupunkia, eivätkä tilojen uudistamiset ole aina sujuneet lentopalloväen toiveiden mukaan.

Toijalan monitoimihallissa mahtuisi pelaamaan, mutta sinne ei tahdo juniorilentopalloilijoille riittää vuoroja. Viialan uusitussa palloiluhalissa taas ei Arja Pikkuharjun ja Janne Katoperän mukaan voi järjestää kotiturnauksia, joten ne on vietävä naapurikuntiin.

Toijalan monitoimihallissa mahtuisi pelaamaan, mutta sinne ei tahdo juniorilentopalloilijoille riittää vuoroja. Viialan uusitussa palloiluhalissa taas ei Arja Pikkuharjun ja Janne Katoperän mukaan voi järjestää kotiturnauksia, joten ne on vietävä naapurikuntiin.

– Viialan palloiluhalli epäonnistui. En ymmärrä, miten A-Volleyn ja Akaa-Volleyn entinen kotihalli voidaan remontoida niin, että siellä ei voi järjestää C- ja B-poikien ja tyttöjen kotiturnauksia, Arja Pikkuharju ihmettelee.

Turnauskelvottomuus johtuu siitä, että saliin ei saa kahta kenttää. Koska Toijalan Monitoimihallillekaan ei turnausvuoroja saa, A-Volley joutuu järjestämään turnauksia Valkeakoskella ja Urjalassa.

– Kun emme voi järjestää kotiturnauksia, emme saa mistään tuloja. Kahvioista tuli ennen tosi hyvin rahaa, Pikkuharju sanoo.

Muutenkaan viime kevättalvella valmistunut remontti ei miellytä.

– Meillä ei ole siellä vieläkään yhtään varastoa. Joudumme joka kerta tuomaan pallot ja kaikki mukana, vaikka meille luvattiin, että varasto tulee viikko sen jälkeen, kun sali saatiin remontin jälkeen käyttöön, Janne Katoperä ihmettelee.

– Lattiaan puolestaan laitettiin takaisin vanhat ruuvit. Jos sellaiseen kohtaan syöksyy joko treeneissä tai koulun liikuntatunnilla, voi hyvinkin loukata itsensä. Lattiassa verkkotolppia varten olevat aukotkin oli lakattu umpeen niin, että meidän piti tulla treeneihin työkalujen kanssa ja avata ne.

Myös Akaa-Volleyn johto- ja valmennusporras on ihmetellyt palloiluhallin remontissa sitä, että katsomo korvattiin kahviolla, vaikka asiaan yritettiin puuttua jo suunnitteluvaiheessa.

– Kun halliasiassa olisi kuunneltu niin Akaa-Volleyta kuin meitä, meillä ei olisi ollut mitään hätää, sanoo Arja Pikkuharju.

Yhteistyöhön ollaan valmiita

A-Volley on Arja Pikkuharjun mielestä hyvä esimerkki akaalaisesta seurasta. Joukkueissa  on pelaajia kaikista Akaan taajamista ja myös naapurikunnista. Rajojen takanakin on kuitenkin hiljaista.

– Valkeakoskella on seura mutta ei yhtään pelaajaa. Yhteistyöstä heidän kanssaan on puhuttu, mutta siitä ei ole tullut mitään, Janne Katoperä sanoo.

Kangasalan kanssa on jonkinlaista yhteistyötä, ja Vesilahden suuntaankin on huhuiltu. Lempäälässä lentopallotoimintaa pyörittävät LeKi ja Jyry taas tuntuvat Katoperän ja Pikkuharjun mukaan pärjäävän omillaan.

– Yhteistyö heidän kanssaankin kyllä kelpaisi, kaksikko vakuuttaa.

Tietoa A-Volleyn toiminnasta ja vuoroista löytyy osoitteista www.facebook.com/AVolleyAkaa ja http://a-volley.sporttisaitti.com.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?