Akaaseen avataan ensi vuonna uusia kierrätyspisteitä

Akaan Hirsikankaan jäteaseman pahvinkeräyssäiliöt ovat useimmiten täynnä.

Akaan Hirsikankaan jäteaseman pahvinkeräyssäiliöt ovat useimmiten täynnä.

Ensi vuoden alussa Toijalaan, Viialaan ja Kylmäkoskelle avataan yhteensä 5-6 uutta lasin-, metallin- ja kierrätyskartongin keräyspistettä, jotka sijoitetaan eri taajamiin asukasmäärän perusteella. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n hallinnoimien ekopisteiden tarkat sijoituspaikat selviävät myöhemmin syksyllä.

– Pyrimme sijoittamaan ekopisteet mahdollisuuksien mukaan kauppojen yhteyteen, mutta jos kauppojen parkkipaikat ovat siihen tarkoitukseen liian pieniä, käännymme kunnan puoleen, aluepäällikkö Harri Patana Pakkauskierrätys RINKI Oy:stä kertoo.

Lassila & Tikanoja tyhjentää sekä Hirsikankaan että Viialan keräyspisteet.

Lassila & Tikanoja tyhjentää sekä Hirsikankaan että Viialan keräyspisteet.

RINKI-ekopisteet ovat pakkausjätteiden tuottajien järjestämiä ja kustantamia, ja niitä sijoitetaan 1850 ympäri Suomen.

– Kiersimme kaikki valtakunnan kaupat ja ekopisteet sopivia sijoituspaikkoja etsiessämme. Tässä vaiheessa vielä kilpailutamme tyhjentämisestä huolehtivia urakoitsijoita, mutta ylitäyttöongelmaa kierrätyspisteisiin ei pitäisi tulla ollenkaan, Patana lupaa.

Keräyspisteet pursuilevat

Uudet kierrätyspisteet tuovat kaivattua helpotusta Akaan kierrätyskartongin keräyspisteiden ylitäyttymiseen. Viime vuoden lokakuussa Toijalan K-supermarket Akaan pihassa olleet kolme kierrätyskartongin keräyssäiliötä poistettiin ylitäyttymisen ja ympäristön sotkuisuuden takia.

Akaan Hirsikankaan jäteaseman kartonginkeräyssäiliöt tyhjennetään kerran viikossa.

Akaan Hirsikankaan jäteaseman kartonginkeräyssäiliöt tyhjennetään kerran viikossa.

Tätä nykyä akaalaisten käytössä ovat Hirsikankaan jäteaseman kolme keräyssäiliötä ja Viialan Keskustan koulun kaksi keräyssäiliötä. Molempien keräyspisteiden kartonkisäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti, ja ovat useimmiten täynnä.

Hirsikankaan jäteaseman kartonginkeräystä hallinnoi Loimi-Hämeen Jätehuolto, ja Viialan Keskustan koulun keräyspistettä Paperinkeräys. Hirsikankaan kartonginkeräyspiste säilyy myös tulevaisuudessa, mutta Paperinkeräys luopuu vuoden alussa Viialan keräyspisteestään. Molempien urakoitsijana toimii Lassila & Tikanoja, joka tyhjentää säiliöt kerran viikossa.

– Kaksi kertaa viikossa tyhjentäminen ei ole ollut mahdollista, sillä kartonginkeräyspiste on sellaisen reitin varrella, jolla kierretään vain kerran viikossa. Tilanne Akaassa on ollut melko tuskainen, sillä säiliöiden määrä on alimitoitettu tarpeeseen nähden, Juha Repo Paperinkeräyksestä toteaa.

Revon mukaan Viialan keräyspiste on tarkoitettu vain kotitalouksille, mutta on mahdollista, että sinne on viety kartonkia myös sellaisten tahojen toimesta, jotka eivät saisi

Pahvinkeräyksen suhteen tilanne Akaassa on ollut vaikea.

Pahvinkeräyksen suhteen tilanne Akaassa on ollut vaikea.

niin menetellä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?