Valkoinen peura näyttäytyi kahden vasansa kanssa

Riitta Tomperi on nähnyt valkoisen peuran aikaisemminkin. Tällä kerralla mukana olivat myös vasat. Kuva: Riitta Tomperi.
Riitta Tomperi on nähnyt valkoisen peuran aikaisemminkin. Tällä kerralla mukana olivat myös vasat. Kuva: Riitta Tomperi.

Kylmäkosken Tipurissa asuva Raija Tomperi törmäsi reilu viikko sitten herttaiseen näkyyn; aamuyön tunteina näkösälle ilmaantui albiinopeura kahden ruskean vasansa kanssa. Tomperin tarkkailusta välittämättä peura alkoi imettää vasojaan.

– Näin peuran ikkunasta, ja otin ensimmäiset kuvat siitä kännykälläni. Sitten muistin, että onhan minulla kamerakin matkassa. Kyllä se koko ajan minut näki, eikä lähtenyt pakoon. Minulle tuli todella hieno tunne, ajattelin, että kenelläkään ei varmasti ole tällaista kuvaa, Tomperi kertoo.

Albiinopeura ei ole Tomperille uusi tuttavuus, sillä eläin on näyttäytynyt hänelle monta kertaa aikaisemminkin. Tompurin mukaan emo ei alkuun tuonut vasojaan ollenkaan näytille, vaan piti ne visusti metsässä piilossa. Viime syksynä Tomperi näki albiinopeuran edellisten vasojensa kanssa.

– Olen kuullut, että se on pyörinyt Kylmäkoskella jo yhdeksän vuoden ajan. Metsästäjillä on tietääkseni sellainen sopimus keskenään, että sitä ei ammuta, Tomperi kertoo.