Akaan Mesihölkän uutuutena virallinen puolimaraton

Kansanedustaja Pauli Kiuru on jo ilmoittautunut tämän vuoden puolimaratonille. Viime vuonna osallistui Akaan Mesihölkän kympille
Kansanedustaja Pauli Kiuru on jo ilmoittautunut tämän vuoden puolimaratonille. Viime vuonna osallistui Akaan Mesihölkän kympille

Sunnuntaina 30. elokuuta, keskellä Akaan Hunajaviikkoja, juostaan kolmatta kertaa Akaan Mesihölkkä. Tänä vuonna Akaan kaupungin ja Toijalan Vauhdin järjestämässä tapahtumassa on ensimmäistä kertaa matkana virallinen puolimaraton. Toisena matkana on perinteinen kymppi.

– Kahtena aikaisempana vuonna pidempänä matkana on ollut Jalanti-järven ympärijuoksu, jolle tuli mittaa reilut 26 kilometriä. Vaikka reitti on kaunis ja vaihteleva, se houkutteli paikalle vain kourallisen juoksijoita. Arvelemme tämän johtuvan siitä, että reitti on hieman ylipitkä niille, jotka harrastavat puolimaratoneja, Vauhdin kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Tuulikki Moisio kertoo.

Jalannin kierto ei myöskään ole niin sanottu virallinen matka, millä voi olla joillekin juoksijoille merkitystä.

– Siksi päätimme vaihtaa Jalanti-juoksun tilalle virallisesti mitatun puolimaratonin ja toivomme sen houkuttelevan juoksijoita enemmän.

Lempäälän Kisaa edustava mutta Viialassa asuva Klaara Leponiemi taivalsi viime vuoden Mesihölkässä sinnikkäästi Jalanti-järven 26 kilometrin ympärijuoksun ja kertoi kokemuksistaan maalissa hyvävoimaisena kuuluttaja Heikki Knuutilan haastattelussa. Klaara oli kisan ylivoimainen voittaja ajalla 1.51.59.
Lempäälän Kisaa edustava mutta Viialassa asuva Klaara Leponiemi taivalsi viime vuoden Mesihölkässä sinnikkäästi Jalanti-järven 26 kilometrin ympärijuoksun ja kertoi kokemuksistaan maalissa hyvävoimaisena kuuluttaja Heikki Knuutilan haastattelussa. Klaara oli kisan ylivoimainen voittaja ajalla 1.51.59.

Kympillä sen sijaan on ollut mukavasti osallistujia, ja myös tämä matka on virallisesti mitattu.

– Molemmat matkat tarjoavat juoksijoille oivan tilaisuuden testata kuntoaan vuodesta toiseen. Toki mukaan voi tulla ihan rennolla mielellä hölkkäämään ja pistää välillä vaikka kävelyksi, Tuulikki Moisio sanoo.

Sarjat juoksutapahtumassa ovat M/N puolimaraton ja 10 km, N/M 40vuotta 10 km ja M 50 vuotta 10 km. Kaikki juoksijat lähetetään matkaan kello 12 Toijalan urheilukentältä. Hieman ennen starttia halukkaille on viime vuoden tapaan tarjolla yhteinen alkulämmittely erityisliikunnanohjaaja Riitta Lehtosen johdolla.

Kaikki juoksijat juoksevat samaa reittiä Sontulan koululle, josta kympin osallistujat kääntyvät takaisin. Puolimaratoonarit jatkavat Sontulantietä kohti Kylmäkoskea, kunnes Turun tien alikulun tuntumassa kääntyvät paluumatkalle.

Yhteisessä alkulämmittelyssä saatiin lihakset vetreiksi hölkkää varten.
Yhteisessä alkulämmittelyssä saatiin lihakset vetreiksi hölkkää varten.

Kuten ennenkin, reitin varrelle ja maaliin sijoitetaan huoltopisteitä juomineen ja purtavineen. Maalissa parhaat palkitaan hunajaisin palkinnoin, ja kaikki saavat mehiläisaiheisen osallistumismitalin.

Lisätietoja hölkkätapahtumasta löytyy Toijalan Vauhdin sivuilta osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/