Akaan Kamarimusiikkiseuran kesän viimeinen konsertti on Jutikkalan kartanossa

Kesän viimeinen Akaan Kamarimusiikkiseuran konsertti kuullaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Jutikkalan kartanossa sunnuntaina 16.elokuuta klo 15. Konsertin ohjelma koostuu juhlavuottaan viettävän Jean Sibeliuksen tuotannosta.

Konsertissa esiintyy AKKA:n jousikvartetti (Lea Antoja ja Sanna Tullila, viulu, Anni Tiainen-Hammo, alttoviulu ja Miika Jämsä, sello) sekä klarinetisti Leena Mantere.

Illan ohjelmana on Sibeliuksen tunnetuinta kamarimusiikkia, kuten osa Nocturne teoksesta Belsazarin pidot, Voces Intimae, Romanssi sekä Sibeliuksen ensimmäinen sävellys lapsuusvuosilta Vesipisaroita.

Konsertin juontaa Sibelius-tuntija, hiljattain eläköitynyt Tampere Filharmonian alttoviulisti Vesa Vahtola, joka on viimeisen 15 vuoden aikana perehtynyt Sibeliuksen Englantiin tekemiin konserttimatkoihin. Hänen tarinoimanaan kuullaan aiemmin julkaisematonta tietoa Sibeliuksen vaiheista konserttimatkoillaan. Vahtolan aiheesta kirjoittama teos Sibeliuksen konserttimatkat Englantiin julkaistiin tänä vuonna.