Kerttu Niinimäki mestariksi pm-kävelyissä

Kerttu Niinimäki loisti pm-kävelyissä. Kuva: Sari Niinimäki.
Kerttu Niinimäki loisti pm-kävelyissä. Kuva: Sari Niinimäki.

Viialan Valtin Kerttu Niinimäki pisteli tossua toisen eteen kaikkein rivakammin T13-sarjassa, kun Hämeen piirin piirinmestaruuskävelyt käveltiin Hervannan urheilukentällä viime viikon tiistaina. 2000 metrin taival taittui aikaan 12.39,76. Tampereen Pyrinnön Fini Becker jäi Kertusta seitsemisen sekuntia ajalla 12.47,11.

Yhdeksänvuotiaiden tyttöjen sarjassa Valtin Tuulia Laukkanen kävi tiukan taiston sijoista 7-9 aivan loppumetreille asti.

Vehmaisten Urheilijoiden Matilda Saltbacka ylitti maaliviivan vain 17 sadasosaa ennen Tuuliaa ja nappasi kahdeksannen sijan. Nokian Urheilijoiden Lumi Seikkula puolestaan voitti Saltbackan sekunnilla ja oli seitsemäs. Tuulia Laukkasen aika 600 metrin matkalla oli 4.06,97.

Niinimäki ja Laukkanen kerryttivät Valtin sisulisäpisteitä 12:lla. Seurat saavat sisulisäpisteitä 9-15 -vuotiaiden piirinmestaruuskilpailuista. Pisteillä vertaillaan Hämeen piirin seurojen keskinäistä paremmuutta.

Pm-maastojuoksut, pm-ottelut ja pm-kävelyt mukaan lukien Valtti on Hämeen piirin seuratilastossa tällä hetkellä peräti kahdeksantena 148 pisteellä. Kesä-heinäkuun vaihteen otteluista valttilaisten pistesaalis oli varsin komea, 109 sisulisäpistettä. Otteluissa pisteitä saa sarjassaan 20 parasta urheilijaa, muissa pm-kisoista 10 parasta.

 

Aija Mansikka