Ossi Heino tuo lisää kokemusta Akaa-Volleyn joukkueeseen

Akaalaiselle lentopalloyleisölle entuudestaan tuttu passari Ossi Heino vahvistaa alkavalla kaudella Akaa-Volleyn  ykkössarjajoukkuetta. Kuva: Harri Mattila.

Akaalaiselle lentopalloyleisölle entuudestaan tuttu passari Ossi Heino vahvistaa alkavalla kaudella Akaa-Volleyn ykkössarjajoukkuetta. Kuva: Harri Mattila.

Tampereen Kisa-Toverien päätös luopua lentopallon ykkössarjapaikastaan tuo Akaa-Volleyn riveihin viiden mestaruusliigakauden ja 138 liigapelin verran lisää kokemusta. Passari Ossi Heinon tilastoissa on tuon verran merkintöjä Valkeakosken Isku-Veikkojen ja Isku-Volleyn edustuspaidoissa.

– Toki TKT:n päätös oli siirtymiseni pontimena. Akaa-Volley taas valikoitui uudeksi seuraksi useastakin syystä. Täällä tehdään töitä tosissaan, eikä minulla ole pienintäkään aikomusta pelata niin sanotusti puolivaloilla. Kun kentälle mennään, sinne mennään voittamaan, vakuutteli Heino.

– Tunnen Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihisen hyvin Valkeakosken ajoilta ja tiedän miehen tunnollisuuden ja vaatimustason.

Perheellisellä, 1- ja 3-vuotiaiden lasten isällä ja täyttä työpäivää puurtavalla Heinolla riittää kiirettä, ja siksi myös etäisyys oli yksi ratkaiseva tekijä uutta seuraa valitessa. Alle puolen tunnin ajomatka kotoa harjoituksiin on vielä siedettävä.

Heino ottaa tyytyväisyydellä vastaan myös uutisen Akaa-Volleyn ja Pälkäneen Luja-Lukon farmisopimuksesta.

– Liigaohjelma on niin tiukka, etteivät liiga- ja alasarjajoukkueiden farmisopimukset ole oikein toimineet. Ehkä ykkösen ja kakkosen välillä on helpompi toimia.

Kokeneella 32-vuotiaalla pelinrakentajalla ei lentopallokentillä ole enää henkilökohtaisia tavoitteita, mutta tulisieluinen kilpailija on valmis auttamaan sekä joukkuettaan että nuorempia pelureita eteenpäin.

Tunnettu Heinon lentopalloperhe

Ossin veli Jussi Heino tunnetaan Rantaperkiön Iskun liigajoukkueen valmentajana ja yhtenä Suomen kaikkien aikojen lentopalloilijana. Hänen merkittävin saavutuksensa on valinta Maailmanliigan parhaaksi liberoksi vuonna 2004.

Ehkä hieman tuntemattomampi on sisaruskolmikon täydentävä Sanna Heino, joka pelasi oman liigauransa Hämeenlinnassa Tarmo-Volleyn riveissä. Nykyään hän toimii liikunnanopettajan työnsä ohella myös istumalentopallon naisten maajoukkueen päävalmentajana.

Lentopallogeeni taitaa siirtyä Heinon suvussa verenperintönä. Kolmikon isä Heikki Heino oli 1960–70- lukujen vaihteessa miesten lentopallon pääsarjaa hallinneen Luolajan Kajastuksen luottopelaajia. Seurajoukkueessaan Heino pelasi nykytermein yleispelaajan roolissa, mutta maajoukkueessa hän esiintyi Ossin tapaan passarina.

Väitöstilaisuus ensi kauden aikana

Diplomi-insinööri Ossi Heino työskentelee tutkijana Tampereen teknillisessä yliopistossa. Hän on viimeistelemässä väitöstutkimustaan ja arvioi saavansa työn lopulliseen muotoonsa ensi vuoden alkuun mennessä.

– Vesihuollon paradigmaa, siis siihen liittyviä yleisiä käsityksiä, totuuksia ja malleja käsittelevä väitöskirja menee syksyllä esitarkastukseen, selventää Heino.

– Työuran jatko onkin sitten auki. Katsotaan, millaisia mahdollisuuksia on ensi keväänä tarjolla.

Akaa-Volleyssa ei ainakaan toistaiseksi ole tarjolla työtä tulevalle tekniikan tohtorille. Passarin hommia Heino pääsee harrastamaan tosimielessä jo 21.8. Pälkäneellä. Luja-Lukko ja Akaa-Volley kohtaavat silloin toisensa harjoituspelissä ja kotijoukkuetta vahvistaa tässä koitoksessa maajoukkuehakkuri  Olli-Pekka Ojansivu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?